Update coronavirus

Leestijd:

Het coronavirus (Covid-19) is zeker voor ouderen of al zieke mensen een gevaar. Nu meer mensen besmet raken is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor hygiëne. Daarom nemen wij bij Geriant preventieve maatregelen. Met deze maatregelen willen we onze cliënten en medewerkers zoveel mogelijk beschermen. Maar tegelijkertijd ook een belangrijke bijdrage te leveren aan het zo min mogelijk verspreiden van het coronavirus.

Komt u op bezoek voor de kliniek? Dan vragen wij uw aandacht voor het volgende:

 • M.i.v. 19 maart 2020 is onze kliniek op advies van de overheid voor al het bezoek gesloten. We begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, maar momenteel is het de enige mogelijke beslissing om onze kwetsbare cliënten te beschermen. We hopen op uw begrip en zullen er alles aan doen om uw familielid een zinvolle en gezellige dag te bezorgen.
 • Familiegesprekken vinden doorgang, maar telefonisch.

Bezoekt u een van onze kantoren? Dan vragen wij uw aandacht voor het volgende:

 • Heeft u een risicogebied bezocht of heeft u contact gehad met een persoon die positief getest is op het coronavirus? Dan verzoeken wij dringend niet op bezoek te komen.
 • Heeft u last van een verkoudheid, hoesten of koorts? Dan adviseert het RIVM u om alle sociale contacten te vermijden. Wij vragen u dan ook dringend in deze gevallen niet op bezoek te komen.
 • We willen u vragen terughoudend te zijn met bezoek en vooraf even te bellen of het kan.
 • Op het advies van het RIVM schudden wij geen handen meer.


Wanneer wij bij u op bezoek komen (huisbezoek)

 • Wij komen nog bij u op huisbezoek, maar zijn wel extra voorzichtig. Als de afspraak ook telefonisch kan, doen wij het telefonisch.
 • Wij geven u bij binnenkomst geen hand om zo te voorkomen dat er iemand ziek wordt.
 • Heeft u een afspraak met ons maar heeft u klachten? Hoest u, bent u benauwd of heeft u koorts? Laat het ons dan weten, dan verzetten we uw afspraak naar een moment dat u zich weer beter voelt.
 • Heeft u een risicogebied bezocht of contact gehad met een persoon die positief getest is op het coronavirus? Laat het ons weten, ook dan verzetten wij de afspraak.
 • Bent u besmet met het coronavirus? Dan komen wij niet op bezoek, maar onderhouden telefonisch contact met u.


Wij beseffen ons dat de bovengenoemde maatregelen onaangenaam voor u kunnen zijn, maar in uw belang en het belang van onze cliënten en medewerkers vragen wij om uw medewerking.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer