Basiscursus Omgaan met dementie

Datum12 september 2024, van 13:00 tot 15:00
LocatieGeriant Noord-Kennemerland Zuid
James Wattstraat 10A
1817 DC Alkmaar
Kosten€50

Tijdens deze basiscursus leer je dementie te signaleren, een gesprek aan te knopen met iemand met dementie en om te gaan met gedragsveranderingen bij dementie.

Waarom deze basiscursus?

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig verschillende hersenaandoeningen waarbij mensen in toenemende mate hun cognitieve vaardigheden verliezen. Dit kan bestaan uit geheugenproblemen, verminderde uitvoering van dagelijkse handelingen en veranderingen in gedrag. In 2021 zijn er naar schatting 290.000 mensen in Nederland met dementie, de verwachting is dat dit aantal in de toekomst zal stijgen tot ruim 620.000 in 2050.

Het is daarom in toenemende mate belangrijk dat (zorg)professionals en vrijwilligers dementie signaleren in de praktijk, vormen van dementie herkennen, gemakkelijk een gesprek kunnen aanknopen en inzicht hebben in (de omgang met) veranderend gedrag. En dat zijn precies de vaardigheden die jij zal beheersen na het afronden van deze cursus.

Basiscursus inhoud

Na de themabijeenkomst weet je:

  • Cijfers en feiten over dementie en risicofactoren
  • Signaleren van dementie
  • Vormen van dementie, delier, depressie
  • Diagnose en behandeling

Tijdens de cursus zullen adviezen en tips worden uitgewisseld en er is veel ruimte voor het delen van eigen ervaringen en het bespreken van casussen.

Direct aanmelden

Doelgroep

Voor iedereen die meer wilt weten over dementie.

Let op: De cursus kan doorgang vinden bij een minimum aantal van 6 deelnemers (dit laten we tijdig weten).

Aanmeldformulier

Persoonsgegevens(Vereist)
Bedrijfsgegevens(Vereist)
Betaalmethode