Onderwijs

Leestijd:

In de zorg- en welzijnopleidingen op het middelbaar en beroepsonderwijs wordt meestal de basisinformatie over dementie besproken. Omgaan met mensen met dementie vraagt echter om specifieke kennis en vaardigheden. Een aanvullende scholing, volledig gericht op dementie, helpt studenten om goed om te gaan met dementie en beter in te kunnen spelen op de zorgvraag van cliënten met dementie.

Voorlichting op maat

Geriant verzorgt verschillende soorten voorlichting voor studenten. Zo heeft Geriant een speciale training ‘omgaan met dementie’, bedoeld voor studenten van vmbo-, mbo- en hbo-opleidingen voor verzorgenden en verpleegkundigen. Deze trainingen zijn ook geschikt voor casemanagers in opleiding. Omdat iedere opleiding wellicht een andere vorm van aanvulling over dementie kan gebruiken, maken we de voorlichting op maat. In overleg met u kunnen we een voorlichting verzorgen die inspeelt op uw situatie.

Meer weten over voorlichting op maat? Neem contact met ons op!

Online hulp

Naast de voorlichtingen op maat bieden we ook online hulp voor studenten met de cursus Dichter bij dementie. Met onze online cursussen kan iedereen op eenvoudige wijze veel leren over het omgaan met mensen met dementie. Waar en wanneer u wilt.

Bekijk hier ons online hulpaanbod


Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer