Basiscursus Omgaan met dementie - drie lessen

Datum: eerste cursusdag: 1 maart 2022, van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Vervolg dag(en):8 en 15 maart 2022 van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Locatie:Geriant NKZ, James Wattstraat 10a, 1817 DC Alkmaar
Kosten:€109,50 per persoon

Hoe raak je in gesprek met iemand met dementie? En hoe ga je om met gedragsveranderingen bij dementie? Dat leer je tijdens deze uitgebreide basiscursus Omgaan met dementie. Er zullen adviezen en tips worden uitgewisseld en er is veel ruimte voor het delen van eigen ervaringen en het bespreken van casussen.

En wat komt er nog meer aan bod tijdens deze cursus?

  • Cijfers en feiten over dementie en risicofactoren
  • Signaleren van dementie
  • Vormen van dementie, delier, depressie
  • Diagnose en behandeling
  • Mantelzorg en het rouwproces
  • (Onbegrepen) gedrag bij dementie

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg voor mensen met dementie: van verzorgenden tot activiteitenbegeleiders en van praktijkondersteuners tot de thuiszorg. De cursus is ook geschikt voor medewerkers van gemeenten zoals WMO-consulenten, baliemedewerkers en leden van de sociale wijkteams. Medewerkers en vrijwilligers van (sport)clubs, winkels, wijkcentra en andere beroepsgroepen die te maken hebben met mensen met dementie zijn ook van harte welkom.

Doelstelling

Door het volgen van de cursus kun je dementie signaleren in de praktijk, vormen van dementie herkennen, wordt een gesprek aanknopen makkelijker en groeit jouw inzicht in (de omgang met) veranderend gedrag.


Direct aanmelden

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer