Dementie en het slaapritme

Leestijd:

Slaapproblemen bij mensen met dementie kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is vaak een puzzeltocht om achter de precieze oorzaak van de slaapproblemen te komen. Bij het ouder worden verandert het slaappatroon sowieso. Veelal kost het in slaap komen meer tijd, zijn ouderen tussendoor vaker wakker en zijn zij ook eerder uitgeslapen. Ook bij mensen met dementie zie je deze veranderingen. Tijdens de workshop zullen de verschillende problemen en mogelijke oorzaken aan het licht komen en zullen er verscheidene oplossingen worden aangedragen over hoe je cliënten en mantelzorgers hierbij het beste kunt begeleiden.

Doelgroep

Verzorgenden, verpleegkundigen, casemanagers, activiteitenbegeleiders, individuele thuisbegeleiders, praktijkondersteuners en vrijwilligers die werkzaam zijn in de zorg voor mensen met dementie en die nauw betrokken zijn bij de mantelzorger. Zowel in de thuiszorg, dagbehandeling, verzorgings- en verpleeghuizen als huisartsenpraktijken.

Doelstelling

In de workshop krijg je meer informatie over slaapproblemen bij dementie. Ook wordt de link gelegd tussen specifieke vormen van dementie en slaapproblemen. Daarnaast komt de invloed van licht en beweging aan bod en krijgen de deelnemers praktische tips en adviezen over hoe je cliënten en mantelzorgers hier het beste bij kunt begeleiden.

Kosten: €39,50

Meer weten? Neem contact met ons op!

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer