Dementie en onbegrepen gedrag

Leestijd:

Bij veel mensen met dementie komen veranderingen in het gedrag voor. Van boosheid, agressie, onrust en achterdocht tot in zichzelf gekeerd zijn en apathie. Natuurlijk weten we allemaal dat het moeilijke gedrag niet persoonlijk tegen je gericht is, maar hoe ga je er mee om en hoe kun je meer grip krijgen op dit onbegrepen gedrag?

In de themabijeenkomst 'Dementie en onbegrepen gedrag' wordt ingegaan op verschillende vormen van veranderend gedrag bij dementie. Aandacht gaat uit naar herkennen en voorkomen. Vaak wordt in eerste instantie aan medicatie gedacht om het ingewikkelde gedrag te beïnvloeden, maar goede analyse van het gedrag en passende omgang heeft vaak een beter effect.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg voor mensen met dementie, van verzorgenden tot activiteitenbegeleiders en van praktijkondersteuners tot de thuiszorg. Ook is de cursus gericht op medewerkers van gemeenten zoals WMO-consulenten, baliemedewerkers en leden van de sociale wijkteams. En ook medewerkers en vrijwilligers van (sport)clubs, winkels, wijkcentra en andere beroepsgroepen die te maken hebben met mensen met dementie kunnen bij deze cursus terecht.

Doelstelling

In de themabijeenkomst kom je meer te weten over de achtergrond van gedragsveranderingen en leer je hoe je hiermee om kunt gaan.

Kosten: €39,50

Meer weten? Neem contact met ons op!

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer