Rouw en verlies bij dementie

Leestijd:

Familieleden van mensen met dementie lijden voortdurend verlies. Te denken valt aan verlies van vertrouwde rollenpatronen, verlies van de relatie, verlies van het hebben van een goed gesprek met elkaar en verlies van sociaal leven doordat degene met dementie veel zorg en begeleiding nodig heeft. Het dementieproces en daarmee het voortdurend omgaan met verlies kan vaak jaren duren en is daarmee een gecompliceerd en zwaar rouwproces. Dit rouwproces is vaak een grote belasting. In de themabijeenkomst over rouw en verlies leer je hoe je mensen hierbij kunt ondersteunen.

Doelgroep

Verzorgenden, verpleegkundigen, casemanagers, activiteitenbegeleiders, individuele thuisbegeleiders, praktijkondersteuners en vrijwilligers die werkzaam zijn in de zorg voor mensen met dementie en die nauw betrokken zijn bij de mantelzorger. Zowel in de thuiszorg, dagbehandeling, verzorgings- en verpleeghuizen als huisartsenpraktijken.

Doelstelling

In de workshop leer je rouw en verlies bij mantelzorgers te herkennen. Je krijgt handvatten om met mantelzorgers in gesprek te raken over veranderend leven door dementie. Je weet na afloop welke aanvullende hulp je kan inschakelen.

Kosten: €39,50

Meer weten? Neem contact met ons op!

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer