Voeding en bewegen bij dementie

Leestijd:

Over de invloed van voeding en bewegen is al veel geschreven. Dit staat volop in de belangstelling. Velen kijken naar de bijdrage van prof. Scherder in De Wereld Draait Door. Ook de campagne over dertig minuten bewegen komt een ieder bekend voor. Maar hoe zit het nu daadwerkelijk met de relatie tussen voeding en bewegen en dementie?

Hoe pas je de adviezen toe in je dagelijks werk en begeleiding? Hoe voorkom je dat cliënten/bewoners zich vooral richten op zoete producten en wat zijn tips en trucs om cliënten, waarbij passiviteit op de voorgrond staat, toch in beweging te krijgen? Tijdens de themabijeenkomst worden deze onderwerpen behandeld.

Doelgroep

Verzorgenden, verpleegkundigen, casemanagers, activiteitenbegeleiders, individuele thuisbegeleiders, sportinstructeurs, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners en vrijwilligers die werkzaam zijn in de zorg voor mensen met dementie. Zowel in de thuiszorg, dagbehandeling, verzorgings- en verpleeghuizen als huisartsenpraktijken. De cursus is ook geschikt voor medewerkers en vrijwilligers van zorgboerderijen, (sport)clubs, vervoer, wijkcentra, kerk en vrijwilligersorganisaties.

Doelstelling

In de themabijeenkomst kom je meer te weten over de relatie tussen dementie en voeding en bewegen. Daarnaast ook veel praktische tips en handvatten.

Kosten: €39,50

Meer weten? Neem contact met ons op!

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer