'Alkmaar in het teken van dementie' een succes!

26 september 2018 Leestijd:

Alkmaar stond van 17 t/m 21 september in het teken van dementie. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met dementie of er meer over wil weten. Van een bezoek aan het museum tot de kaasbel die op Wereld Alzheimer Dag werd geluid door Julie Meerveld van Alzheimer Nederland.

Openingsontbijt voor zorgmedewerkers
Op maandag 17 september werd de week geopend met een ontbijt voor zorgmedewerkers die dagelijks zorg verlenen aan mensen met dementie. Er waren medewerkers van het Respijthuis, de Zorgcirkel en Oldenburg. Wethouder Marcel van Zon ging met de zorgverleners in gesprek over de zorg voor mensen met dementie in Alkmaar. Waar lopen ze tegenaan en wat kan er beter? Aanlsuitend was er een rondleiding door Oldenburg.

Voorlezen op de Kardinaal de Jong school
Op vrijdgochtend kwam wethouder Elly Konijn voorlezen bij groep 4 van de Kardinaal de Jong School. Er werd voorgelezen uit het boek 'Oma's hoofd is versleten'. Het boek gaat over de oma van Fien, die steeds meer dingen vergeet en verdwaalt. Na het verhaal konden alle leerlingen iets tekenen wat ze met hun eigen opa en oma hadden beleefd. Tot slot werd er met de hulp van Petra Kalwij, casemanager bij Geriant, met de leerlingen nagepraat over het verhaal.


Kaasbel geluid door Julie Meerveld
De laatste kaasbel van het seizoen, stond op Wereld Alzheimer Dag in het teken van dementie. Julie Meerveld, manager Belangenbehartiging en Regionale Hulp van Alzheimer Nederland, luidde de bel. Tegelijkertijd was het de kick-off van de campagne Samen Dementievriendelijk in Noord-Holland Noord. De gemeente Alkmaar heeft het stokje overgedragen aan gemeente Schagen om ook dementievriendelijk te worden.

Meer weten over wat uw gemeente kan doen voor mensen met dementie? Wij kunnen u ondersteunen!

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer