Bezoek uit Japan

26 april 2017 Leestijd:

Op 23 maart heeft Geriant een voorlichting verzorgd voor zorgprofessionals van de Tottori universiteit uit Japan. De delegatie werd ontvangen bij WarmThuis in Oterleek, een woonvoorziening voor mensen met dementie. Tijdens de voorlichting hebben de professionals kennis gemaakt met het zorgmodel van Geriant.

Paul-Jeroen Verkade (regiomanager & casemanager) en Martin Kooij (specialist ouderengeneeskunde) vertelden over de manier waarop Geriant zorg verleent aan mensen met dementie. Hoe ziet het werk van casemanagers er uit en wat komt hier allemaal bij kijken? Ook werd er veel videomateriaal getoond waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers aan het woord kwamen en vertelden over de huisbezoeken en de ondersteuning van Geriant. Daarnaast konden ze bij WarmThuis direct zien hoe het er in een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie aan toe gaat. En natuurlijk werden er veel foto's gemaakt van de typisch Hollandse weilanden, inclusief koeien!

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer