Den Helder is benoemd tot dementievriendelijke gemeente

27 november 2017 Leestijd:

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen hebben mensen met dementie en hun naasten de hulp van de samenleving nodig. Gemeenten worden vanuit de overheid aangesproken op deze verantwoordelijkheid. De gemeente Den Helder heeft deze taak op zich genomen en zet zich in voor een dementievriendelijke gemeente.

Op dinsdag 14 november is gemeente Den Helder officieel uitgeroepen tot dementievriendelijke gemeente. Wethouder Pieter Kos mocht het predicaat in ontvangst nemen van Nel Ockenburg, namens Alzheimer Nederland. Dit is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onder andere Geriant.

Voor de gemeente Den Helder verzorgt Geriant het scholen van vrijwilligers van buurthuizen en welzijnsorganisaties, WMO-consulenten, politie, brandweer en de meldkamer. Ook is er een leskoffer ontwikkeld voor basis- en middelbaar onderwijs.

Lees meer over ons aanbod voor gemeenten.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer