Geriant verwerft Keurmerk Basis-GGZ 2019

11 maart 2019 Leestijd:

Geriant heeft het Keurmerk Basis-GGZ 2019 verworven, voor de derde keer op rij. Omdat er geen tekortkomingen werden geconstateerd in de toets die daarvoor ingevuld moest worden, is Geriant zelfs één van de eerste GGZ-organisaties die zich voor het Keurmerk 2019 kwalificeert.

Het Keurmerk Basis GGZ is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis GGZ. Zorgaanbieders van Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) laten met het keurmerk zien dat ze zich extra inspannen voor de juiste zorg op het juiste moment. Ze leggen de lat hoger dan wat wettelijke vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continu verbeteren en de inzet voor de ontwikkeling van de GBGGZ landelijk.

Geriant ontvangt voor een deel van het casemanagement dementie financiering via de betaaltitel basis-GGZ. Daarom vindt Geriant het belangrijk te kunnen beschikken over dit keurmerk.

De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ - KiBG - is instantie die het Keurmerk Basis GGZ beheert en uitgeeft.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer