Hoorn en Alkmaar benoemt tot dementievriendelijke gemeente

28 september 2017 Leestijd:

De gemeente Hoorn en de gemeente Alkmaar zijn op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, uitgeroepen tot dementievriendelijke gemeente. Zij mochten de sticker en het certificaat van Samen dementievriendelijk in ontvangst nemen.

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen hebben mensen met dementie en hun naasten de hulp van de samenleving nodig. Gemeenten worden vanuit de overheid aangesproken op deze verantwoordelijkheid. De gemeente Hoorn en Alkmaar hebben deze taak op zich genomen en zetten zich in voor een dementievriendelijke gemeente.

Dit doen zij door onder andere een behoefteonderzoek uit te voeren onder mensen met dementie en hun mantelzorgers, een bewustwordingcampagne en scholingen aan verschillende betrokken doelgroepen. De gemeente Hoorn heeft daarnaast ook een speciale website ontwikkeld voor mensen met dementie en hun naasten. Op de website is te vinden welke projecten en activiteiten er georganiseerd worden in Hoorn en waar mensen terecht kunnen voor hulp bij dementie. Geriant ondersteunt de gemeenten bij het uitvoeren van al deze activiteiten.

Lees meer over dementievriendelijk Hoorn of over Samen dementievriendelijk!

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer