Hulp van Geriant in 2017

30 november 2016 Leestijd:

Geriant heeft voor 2017 weer met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten voor de hulp aan mensen met dementie in de regio Noord-Holland Noord. Dat betekent dat iedereen die een basispolis heeft afgesloten met een Nederlandse zorgverzekeraar bij Geriant terecht kan voor hulpverlening bij dementie zoals Geriant dat biedt.

Het betreft zowel onderzoek/diagnostiek en behandeling bij het vermoeden op dementie, als langerdurende begeleiding (casemanagement) gedurende het hele traject na de diagnose door een vaste hulpverlener van Geriant.

Het is wel nodig dat uw huisarts u doorverwijst naar Geriant. Ga dus bij een ‘niet pluis gevoel’ naar uw huisarts en bespreek uw vermoeden met hem of haar.

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten van de hulpverlening door Geriant-medewerkers, maar u kunt wel te maken krijgen met een eigen bijdrage als u uw eigen risico nog niet heeft opgebruikt. Op deze website is meer informatie te vinden over de kosten van de hulpverlening door Geriant.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer