Meepraten! over goede zorg

16 januari 2017 Leestijd:

Geriant heeft een cliëntenraad. De cliëntenraad behartigt de collectieve belangen van de cliënten van Geriant en hun naasten en bestaat uit vijf tot maximaal tien leden. Op dit moment zijn er twee vacatures in de cliëntenraad en die zoekt daarom naar mensen die zouden willen meepraten.

De cliëntenraad praat actief mee over de kwaliteit van de hulpverlening aan mensen met dementie en hun mantelzorgers in zorg bij Geriant. Zowel cliëntenraad als directie nemen het initiatief tot bespreking van bepaalde onderwerpen. De cliëntenraad en de directie voeren een gesprek over dementiehulpverlening. Zo verkennen zij samen de kansen en bedreigingen, sterke en minder sterke punten voor de hulpverlening door Geriant. De directie neemt de inbreng van de cliëntenraad mee in plannen voor kwaliteitsverbetering van de hulpverlening.

In de cliëntenraad kunnen zitting nemen cliënten ingeschreven bij Geriant, mantelzorgers van cliënten ingeschreven bij Geriant, bij voorkeur wonend in het werkgebied van Geriant en (bestuurs)leden van de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland in Noord-Holland Noord of andere belangenorganisaties voor cliënten of mantelzorgers. En tenslotte kunnen zitting nemen mantelzorgers van cliënten van Geriant die niet langer dan een jaar geleden zijn uitgeschreven als cliënt van Geriant.

Weet u niet zeker of de cliëntenraad iets voor u is, dan kunt u altijd in overleg op proef een vergadering van de raad bijwonen.

Geïnteresseerd? Dan kunt u dat kenbaar maken bij uw casemanager of u kunt zelf contact opnemen met de cliëntenraad. Gebruik daarvoor het contactformulier op deze website of bel met het bedrijfsbureau van Geriant via 072 527 03 90.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer