Peter Hoogenbosch nieuwe voorzitter cliëntenraad Geriant

15 mei 2017 Leestijd:

Met ingang van 1 april 2017 volgde Peter Hoogenbosch vertrekkend voorzitter Wilco Toepoel op als voorzitter van de cliëntenraad van Geriant. Peter is twintig jaar actief geweest in de politiek waarvan 17 jaar als wethouder in diverse gemeenten in de regio onder andere met de portefeuille volksgezondheid en welzijn. Daarnaast heeft hij ruime bestuurlijke ervaring, bijvoorbeeld als bestuurslid en voorzitter bij organisaties actief in zorg en welzijn.

De cliëntenraad van Geriant behartigt de collectieve belangen van cliënten in zorg bij Geriant. De cliëntenraad heeft invloed op besluiten die de cliëntenzorg betreffen. Dit is belangrijk omdat Geriant op die manier kan inspelen op de behoeften van mensen met dementie. Binnen de cliëntenraad bestaan nog twee vacatures voor cliëntenraadslid.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer