Geriant geeft handboeken ziekte- en zorgdiagnostiek opnieuw uit

26 februari 2017 Leestijd:

Geriant heeft recent de in 2008 verschenen handboeken ziekte- en zorgdiagnostiek herzien en opnieuw uitgegeven. De beide handboeken zijn verkrijgbaar bij Geriant. Daarnaast heeft Geriant het handboek casemanagement dementie beschikbaar.

De geboden behandeling en begeleiding van Geriant is complementair aan die van de huisarts. Er is een breed scala aan mogelijkheden voor ondersteuning waarbij de kern bestaat uit trajectbegeleiding in de vorm van casemanagement. Dit wordt beschreven in het handboek casemanagement dementie. Voor goede behandeling en begeleiding van mensen met dementie en hun naasten is het essentieel om informatie te hebben over hun individuele hulpvraag, de problemen die zij ervaren en hun mogelijkheden. Goed onderzoek naar de oorzaak van de cognitieve klachten (ziektediagnostiek) en naar problemen in het dagelijks leven (zorgdiagnostiek) vormt de basis voor een behandel- en begeleidingsplan. Diagnostiek staat in dienst van goede zorg bij dementie, maar moet wel methodisch en op kwalitatief hoog niveau worden uitgevoerd, volgens de geldende richtlijnen en standaarden. Daarom wordt de diagnostiek opgesplitst in ziekte- en zorgdiagnostiek.

De drie handboeken zijn verkrijgbaar bij Geriant.


Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer