Robbert Huijsman nieuwe bestuurder Geriant

1 oktober 2018 Leestijd:

Heerhugowaard, 1 oktober 2018 – Op 1 januari 2019 zal Robbert Huijsman aantreden als nieuwe bestuurder van Geriant, aanbieder van hulp bij dementie thuis. Hij volgt Jan Vuister op die met pensioen gaat.

Prof. dr. Robbert Huijsman is een bekende in het landelijke dementieveld. Huijsman heeft ruime ervaring als onderzoeker, adviseur, programmaleider, directeur en toezichthouder bij verschillende organisaties in zorg en welzijn. Recent was hij nationaal projectleider van het Actieplan Casemanagement Dementie waarbij hij samen met V&VN ook het expertisegebied Dementieverpleegkundige (Casemanager Dementie) ontwikkelde. Op dit moment werkt hij nog bij Vilans als programmaleider van het nationaal programma Dementiezorg voor Elkaar, een initiatief van het Deltaplan Dementie. Daar trekt hij o.a. de werkgroep voor actualisatie van de Zorgstandaard Dementie. Eerder was hij onder andere voorzitter van het KNMG-standpunt Medische Zorg voor kwetsbare ouderen, voorzitter van de adviesraad keurmerk Senior Friendly Hospitals en bestuurslid van het Deltaplan Dementie.

Als hoogleraar Management en Organisatie van de ouderenzorg in Rotterdam leidde hij tal van innovatieprojecten, onderzoeks- en praktijk-teams en promovendi op zorgterreinen als CVA, kwetsbare ouderen en dementie en bij nieuwe management- en zorgconcepten gericht op het verbeteren van uitkomsten zoals kwaliteit van leven bij ouderen. Hij zal zijn hoogleraarschap ook blijven voortzetten.

Jan Vuister geldt als oprichter van Geriant, dat op landelijk innovatieve wijze de zorg voor mensen met dementie thuis vorm en inhoud is gaan geven. Geriant ontstond in het jaar 2000 als ketenproject uit een samenwerking tussen GGZ Noord-Holland Noord en alle verpleeghuizen in de regio. In 2004 werd Geriant een zelfstandige organisatie met Vuister als directeur/bestuurder. Naast deze functie zette hij zich zowel regionaal als landelijk, o.a. als bestuurslid van het Deltaplan Dementie, in voor de realisatie van casemanagement dementie volgens het Geriant-model waarbij zorg en behandeling in samenhang wordt geboden door een multifunctioneel team.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer