Zeg 'iets' tegen mensen met dementie

30 januari 2019 Leestijd:

De campagne Noord-Holland Noord dementievriendelijk die oproept om contact te maken met mensen met dementie, is een bijzondere actie gestart.

Op de website Zegiets.nl kan iedereen zijn/haar eigen tekstballon invullen als antwoord op de vraag: ‘Wat zeg jij tegen iemand met dementie?’
De tekstballon kan je vervolgens plaatsen op Facebook, Instagram, Twitter of Linkedin.

In Nederland leven op dit moment ongeveer 270.000 mensen met dementie. Omdat mensen steeds ouder worden, is dat aantal in 2040 naar verwachting meer dan verdubbeld. Dit heeft impact op de samenleving. Mensen die aan dementie lijden wonen de eerste jaren meestal gewoon thuis. Daarom is het belangrijk dat hun directe omgeving dementie symptomen herkent en weet op welke wijze zij iets voor iemand met dementie kunnen betekenen. Vaak is contact maken door simpelweg ‘iets’ te zeggen al voldoende. Bij het zien van de lege tekstballon op Zegiets.nl gaan mensen er automatisch over nadenken om al snel te beseffen dat 'niks zeggen' geen optie is.

De website Zegiets.nl is onderdeel van de campagne Noord-Holland Noord dementievriendelijk. Om meer te leren over het herkennen van en omgaan met dementie kunnen mensen online in 15 minuten een training volgen op samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord


Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer