Zomertijd 2019

29 maart 2019 Leestijd:
Zomertijd 2019

In de nacht van zaterdag 30 maart 2019 op zondag 31 maart 2019 gaat de klok een uur VOORuit.

Voor iedereen is het altijd weer even nadenken: gaat die klok nu vooruit of achteruit. Er zijn een aantal handige ezelsbruggetjes om jou en je naaste daarbij te helpen.

  • In het VOORjaar gaat de klok VOORuit
  • Als de dagen lengen, rent de klok vooruit
  • Korte broeken korter slapen, lange broeken langer slapen

Een paar tips om je naaste te laten wennen aan de zomertijd:

Laat je naaste langzaam wennen als je daar de mogelijkheid toe hebt. De eerste dag laat je haar 45 minuten langer slapen en maak haar iedere dag 15 minuten eerder wakker. Dan is de overgang geleidelijk en heeft ze er minder last van.

Als het kan, besteed dan extra tijd aan je naaste rondom de maaltijden. Dat zijn vaak de tijdstippen waarop het lichaam iets anders aangeeft dan de klok laat zien.

Sluit de gordijnen vroeg zodat je naaste weet dat de dag voorbij is en haar lichaam het dag- en nachtritme bewaart. Doe samen iets rustgevends (rustige muziek, samen een kop thee drinken) zodat de overgang naar de nacht soepel verloopt.

Hoe laat jij je naaste wennen aan de zomertijd? Laat het ons weten, want samen weten we meer.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer