Cursus voor notarissen

2 september 2016 Blogitem Leestijd:

Geriant Scholing & Advies organiseert cursussen en voorlichting voor allerlei doelgroepen, zo ook voor notariskantoren. Ook bij de notaris groeit het aantal cliënten met de diagnose dementie. Maar hoe benader je deze cliënten en hoe kun je inschatten of iemand zelf nog zijn wil kan bepalen? En daarnaast is het prettig om meer te weten over de sitiatie waarin de cliënt en mantelzorgers zich bevinden. Mantel & Overtoom Notarissen volgde een uitgebreide cursus van Geriant om hun cliënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Wolbrecht van Heuvel, kandidaat notaris bij Mantel & Overtoom Notarissen:

'Tijdens de cursus kwamen de verschillende vormen van dementie langs en kregen we veel tips over hoe je dementie kunt herkennen en er mee om kunt gaan. Erg leerzaam! Als notaris kijk je altijd met een juridisch blik, maar het was erg verhelderend om het vanuit een ander perspectief te bekijken. Het is eigenlijk voor alle notariskantoren noodzakelijk om hier kennis over in huis te hebben, aangezien je dan beter in kunt schatten of iemand al dan niet handelingsbekwaam is'.

Lees hier meer over de ervaringen van Mantel & Overtoom Notarissen.

Ga naar het overzicht van alle artikelen

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer