Basiscursus omgaan met dementie - 3 lessen

Datum eerste cursusdag: 6 oktober 2020, van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Vervolg dag(en):20 en 27 oktober 2020 van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Locatie:Geriant West-Friesland, Maelsonstraat 1, 1624 NP, Hoorn
Kosten:€109,50 per persoon

In de basiscursus omgaan met dementie behandelen we de basiskennis van dementie. De basiscursus bestaat uit drie lessen. In deze lessen zal er veel worden behandeld. Van de vormen van dementie tot het omgaan met gedragsveranderingen. Er is naast kennisoverdracht ook veel ruimte voor het delen van eigen ervaringen en het bespreken van casussen.

De basiscursus omgaan met dementie bestaat uit drie verschillende lessen die zullen plaatsvinden op woensdag 6, 20 en 27 oktober 2020. In de cursus staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Cijfers en feiten over dementie en risicofactoren
  • Signaleren van dementie
  • Vormen van dementie, delier, depressie
  • Diagnose en behandeling
  • Mantelzorg en het rouwproces
  • (Onbegrepen) gedrag bij dementie
  • Omgaan met gedragsveranderingen bij dementie: adviezen en tips
  • In gesprek raken met iemand met dementie: hoe doe je dat?

Doelgroepen:

Deze cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg voor mensen met dementie, van verzorgenden tot activiteitenbegeleiders en van praktijkondersteuners tot de thuiszorg. Ook is de cursus gericht op medewerkers van gemeenten zoals WMO-consulenten, baliemedewerkers en leden van de sociale wijkteams. En ook medewerkers en vrijwilligers van (sport)clubs, winkels, wijkcentra en andere beroepsgroepen die te maken hebben met mensen met dementie kunnen bij deze cursus terecht.


Doelstelling:

Door het volgen van de cursus kan men in de praktijk dementie signaleren, de vorm herkennen, wordt een gesprek aanknopen makkelijker en heeft men meer inzicht in veranderend gedrag en hoe hier mee om te gaan.


Direct aanmelden

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer