Cliënt & naasten

Leestijd:

Op deze pagina vindt u informatie voor cliënten, mantelzorgers, familie, vrienden en buren, over hoe u het leven met dementie kunt verrijken. Als iemand in uw directe omgeving dementie krijgt, beïnvloedt dit uw leven. Op deze pagina beantwoorden we zoveel mogelijk vragen, delen ervaringen van anderen en leggen we de focus op de mogelijkheden die er nog wél zijn, ook ná de diagnose dementie.

Voor onze informatie maken we graag gebruik van de kennis van de artsen, psychologen en casemanagers van Geriant. Ook delen we hier ervaringen van mensen met dementie en hun naasten, omdat juist verhalen en oplossingen van deze ervaringsdeskundigen vaak zo waardevol zijn. U vindt hier ook tips voor activiteiten, scholingen, boeken, podcasts en meer. En we verwijzen natuurlijk ook naar andere websites, want er is zoveel informatie beschikbaar: wij maakten hieruit een selectie voor u. Kies hieronder het onderwerp waar u meer over wilt weten. En mist u informatie, neem dan gerust contact met ons op.


Omgaan met dementie

Hoe kunt u samen zo goed mogelijk verder leven met dementie? Elke fase heeft eigen kenmerken en mogelijkheden. Voor de persoon met dementie en voor de naasten. Dankzij de juiste informatie en tips over omgaan met de dementie, helpen we u hiermee op weg.

Activiteiten & scholing

We houden u hier op de hoogte van de scholingen en bijeenkomsten die we organiseren, veelal samen met andere organisaties. Ook delen we een selectie van activiteiten uit de regio en tips voor het organiseren van eigen activiteiten.

Hulpmiddelen

Om zo lang mogelijk, zoveel mogelijk het leven te leiden zoals u dat wilt, komen er langzamerhand steeds meer hulpmiddelen die dat ondersteunen. We geven op deze pagina een selectie van hulpmiddelen waar goede ervaringen mee zijn bij dementie.

Lees-, luister- en kijktips

Er zijn talloze boeken, films en podcasts over dementie. We hebben hierin een selectie gemaakt en delen onze belangrijkste tips. Interessante tv-programma’s, documentaires en films passeren de revue. Ook romans, ervaringsverhalen en informatieve boeken worden gedeeld. Daarnaast delen we interessante podcasttips.

Veelgestelde vragen

U vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen rondom mantelzorg en dementie. Deze informatie is voortgekomen uit vragen die onze casemanagers van mantelzorgers en personen met dementie hebben ontvangen.

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer