Nieuws

Filter artikelen

Geriant organiseert themabijeenkomst Dementie en migranten

Geriant organiseert op 18 september een themabijeenkomst over Dementie en migranten. Bij de eerste en tweede generatie van de migranten in Nederland komt dementie steeds vaker voor. Veel hulpverleners vinden het lastig om deze mensen te bereiken en goede zorg te verlenen. Tijdens de themabijeenkomst leer je meer over de achtergrond van migranten met dementie, de problemen die een grote rol spelen en de mogelijkheden om hen beter te ondersteunen.

Lees verder

Veilig thuis wonen met dementie

Mensen met dementie blijven steeds langer thuis wonen. Met de hulp van thuiszorg en mantelzorgers is dit vaak goed mogelijk. Maar ook een mantelzorger kan de persoon met dementie niet 24 uur per dag begeleiden. Omdat iemand met dementie vaak niet meer kan inschatten of iets onveilig is, is het belangrijk de woning aan te passen. Met deze tips voorkomt u onveilige situaties.

Lees nog verder

Geriant organiseert themabijeenkomst Vormen van dementie

Op 4 september organiseert Geriant een themabijeenkomst over de verschillende vormen van dementie. Wat is er bekend over de zeldzamere vormen van dementie? Verschillen deze vormen van dementie met de ziekte van Alzheimer en in welke mate? In de themabijeekomst Vormen van dementie wordt er in gegaan op deze verschillende zeldzamere vormen van dementie.

Lees verder

Geriant organiseert themamiddag voor mantelzorgers

Op 18 september organiseert de Cliëntenraad van Geriant weer de jaarlijkse themabijeenkomst voor mantelzorgers. De middag wordt verzorgd door prof. dr. Wiesje van der Vlier. Wiesje van der Flier gaat in op het mysterie van Alzheimer. Wat weten we over het ontstaan en de oorzaken en zijn er al ideeën over het genezen van de ziekte? Mantelzorgers en naasten van cliënten van Geriant zijn van harte welkom in Hotel Restaurant Jules in Heerhugowaard.

Lees nog verder

Nel van Os vertelt over de zorg voor haar moeder

Nel van Os (52) volgde de cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers bij Geriant. Ze vertelt welke invloed dit heeft gehad op de zorg voor haar moeder en voor zichzelf. ‘Wat mij heel erg geholpen heeft zijn alle tips over het aangeven van mijn grenzen. Wanneer ik niet voldoende op mezelf pas, heeft dat juist voor mijn moeder negatieve gevolgen’.

Lees nog verder

Een kijkje in de Geriant kliniek

Geriant heeft een opname- en behandelafdeling in Heerhugowaard. De Geriant kliniek. Hier worden mensen tijdelijk opgenomen met ingewikkelde problemen bij dementie. Dan gaat het vaak om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen of zijn er ernstige problemen in het gedrag. Een opname in de Geriant kliniek is tijdelijk, er wordt gestreefd naar terugkeer naar de thuissituatie. Bekijk onderstaande video om een kijkje te nemen in de Geriant kliniek.

Lees nog verder