Nieuws

Filter artikelen

Attie Slagter vertelt over de Lewy Body dementie van haar man Willem

De man van Attie Slagter (74) krijgt in maart 2016 te horen dat hij Lewy Body dementie heeft. De lichamelijke conditie van Willem (80) is goed, maar Attie merkt dat hij mentaal steeds meer achteruit gaat. Ze vertelt over de invloed van de dementie op hun leven en over de ondersteuning van Geriant.

Lees nog verder

Geriant beste werkgever 2017-2018

Op 6 februari werden de beste werkgevers van Nederland bekend gemaakt tijdens het Beste Werkgevers Ontbijt van Effectory en Intermediair in Amsterdam.Geriant is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland in de categorie geestelijke gezondheidzorg.

Lees verder

Ervaringsverhaal | 'Het is een gebied dat met zorg en liefde moet worden betreden'

Aly Vader (63) is geestelijk verzorger bij Woonzorggroep Samen en het Centrum voor Levensvragen. Ze volgde bij Geriant de themabijeenkomst Zorgen rondom het levenseinde. 'Het zou mooi zijn als we van dit onderwerp een 'doodgewoon' gesprek kunnen maken'.

Lees verder

Den Helder is benoemd tot dementievriendelijke gemeente

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen hebben mensen met dementie en hun naasten de hulp van de samenleving nodig. Gemeenten worden vanuit de overheid aangesproken op deze verantwoordelijkheid. De gemeente Den Helder heeft deze taak op zich genomen en zet zich in voor een dementievriendelijke gemeente.

Lees nog verder

Ria Beijersbergen vertelt over de zorg voor haar man

Op 5 oktober 2015 kreeg Dick (71), de man van Ria (69), de diagnose dementie. Ria omschrijft hun situatie als een leerproces, waarbij loslaten een grote rol speelt. ‘Aan het begin heb je een beeld van hoe het ongeveer zal lopen. Ik had het hele plan al klaarliggen, maar tijdens het proces verschuift alles. Wat je wel en niet kunt hebben en hoe je je grenzen verlegt. Het lijkt wel HBO flexibiliteit! Gelukkig is onze casemanager Kathy Wondergem een grote steun en toeverlaat’.

Lees nog verder

Symposia over dementie bij migranten

In Hoorn en Alkmaar worden er symposia gegeven over dementie bij mensen met een migranten achtergrond. De gemeente Hoorn en Alkmaar organiseren dit in samenwerking met Pharos en Geriant. Tijdens de symposia wordt ingegaan op verschillende onderwerpen rondom de zorg voor migranten met dementie. Onder andere over SignaLeren, de CCD-screening en cultuur sensitieve communicatie. Als zorgverlener kun je je gratis aanmelden!

Lees nog verder