Nieuws

Filter artikelen

Ervaringsverhaal | 'We kunnen dementie nu veel beter signaleren'

Helen Termaat-Visser (35), Celine Engel (30) en Jessica Brammer (38) zijn alledrie werkzaam als ambulant begeleider bij Actiezorg. Ze volgden de basiscursus Omgaan met dementie bij Geriant. Ze vertellen hoe de basiscursus hen heeft geholpen om hun functie nog beter uit te kunnen oefenen.

Lees verder

Stemmen met dementie

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Zolang iemand wil stemmen en ook duidelijk kan maken op welke partij, mogen mensen met dementie ook stemmen.

Lees nog verder

Attie Slagter vertelt over de Lewy Body dementie van haar man Willem

De man van Attie Slagter (74) krijgt in maart 2016 te horen dat hij Lewy Body dementie heeft. De lichamelijke conditie van Willem (80) is goed, maar Attie merkt dat hij mentaal steeds meer achteruit gaat. Ze vertelt over de invloed van de dementie op hun leven en over de ondersteuning van Geriant.

Lees nog verder

Geriant beste werkgever 2017-2018

Op 6 februari werden de beste werkgevers van Nederland bekend gemaakt tijdens het Beste Werkgevers Ontbijt van Effectory en Intermediair in Amsterdam.Geriant is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland in de categorie geestelijke gezondheidzorg.

Lees verder

Ervaringsverhaal | 'Het is een gebied dat met zorg en liefde moet worden betreden'

Aly Vader (63) is geestelijk verzorger bij Woonzorggroep Samen en het Centrum voor Levensvragen. Ze volgde bij Geriant de themabijeenkomst Zorgen rondom het levenseinde. 'Het zou mooi zijn als we van dit onderwerp een 'doodgewoon' gesprek kunnen maken'.

Lees verder

Den Helder is benoemd tot dementievriendelijke gemeente

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen hebben mensen met dementie en hun naasten de hulp van de samenleving nodig. Gemeenten worden vanuit de overheid aangesproken op deze verantwoordelijkheid. De gemeente Den Helder heeft deze taak op zich genomen en zet zich in voor een dementievriendelijke gemeente.

Lees nog verder