Nieuws

Filter artikelen

Festival om nooit te vergeten

Op 17 mei 2019 wordt er een nieuw en taboedoorbrekend festival georganiseerd in de Koepel in Breda, met de naam ‘Festival Om Nooit Te Vergeten’. Het wordt een inspirerende dag met verrassende inzichten en nieuwe ontwikkelingen over samen leven met dementie. De festivalsfeer nodigt uit om te ervaren en beleven, maar vooral ook om het taboe rondom dementie te doorbreken!

Lees nog verder

Spreken over vergeten: een boekje voor mensen met beginnende dementie

Spreken over vergeten. Dat is de titel van een boekje dat mensen met beginnende dementie helpt om na te denken over hun wensen en voorkeuren en hier tijdig over te praten met hun naasten. Later in het ziekteproces wordt dit steeds moeilijker. Onderzoek wijst uit dat Spreken over vergeten mensen met dementie helpt om met hun familieleden en hulpverleners te praten over de toekomst. Het boekje werd gepresenteerd op het jaarevent van het Deltaplan Dementie. Paul-Jeroen Verkade, regiomanager en casemanager dementie bij Geriant, overhandigde het aan Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland, en Hansje Pontier, voorzitter van Dementie Netwerk Nederland.

Lees nog verder

Dementie Kennisparade 2019 in AZ Stadion!

Op donderdag 11 april 2019 heeft de derde editie van de Dementie Kennisparade plaatsgevonden.

Lees nog verder

Dans wat je kan!

​Houdt u van dansen, maar ervaart u een drempel om dit te gaan doen? Dan is deze les juist iets voor u! “Deze dansles is bedoeld voor iedereen die zou willen genieten van dansen en bewegen, zittend of staand, met eigen mogelijkheden en creativiteit.

Lees nog verder

Tips voor een dagje weg

De lente is begonnen en de zon schijnt volop. Iedereen heeft zin om er op uit te gaan. Een lekker dagje weg. Maar wanneer iemand dementie heeft, kan dit best een hele opgave zijn. Geriant geeft een paar handige tips, zodat u en uw naaste met dementie samen kunnen genieten van verschillende uitjes.

Lees nog verder

Zomertijd 2019

In de nacht van zaterdag 30 maart 2019 op zondag 31 maart 2019 gaat de klok een uur VOORuit.

Lees nog verder