Nieuws

Filter artikelen

Intentieverklaring 'Samen dementievriendelijk' Heerhugowaard en Langedijk ondertekend

Tijdens de startbijeenkomst over het dementiebeleid in Langedijk en Heerhugowaard donderdag 7 november jl. hebben de gemeente Langedijk, gemeente Heerhugowaard, Netwerk Dementie Noord-Holland Noord, Alzheimer Nederland, Geriant, Wonen Plus Welzijn, Horizon zorgcentrum, Evean, MET welzijn, Aristo Zorg en Magenta Zorg​ de intentieverklaring 'Samen dementievriendelijk' getekend. Zo geven ze aan dat ze er samen zorg voor willen dragen dat Langedijk en Heerhugowaard dementievriendelijker gaan worden​.

Lees nog verder

Wintertijd 2019

In de nacht van zaterdag 26 oktober 2019 op zondag 27 oktober 2019 gaat de klok een uur ACHTERuit, de wintertijd begint.

Lees nog verder

Vooraanstaande wetenschappers tegen minister De Jonge: "Investeer in de preventie van dementie!"

Een groep vooraanstaande wetenschappers roept het kabinet in een open brief op om maximaal in te zetten op het voorkomen van dementie. De vele tientallen ondertekenaars van de brief die NRC publiceert, vinden dat het ministerie van VWS een grote kans onbenut laat. In alle plannen om de explosieve groei van de ziekte aan te pakken wordt te weinig aandacht besteed aan het voorkomen van dementie. Terwijl zo juist een wereld te winnen is.

Lees nog verder

Geriant past werkwijze aan en toetst geen wilsbekwaamheid meer

Geriant ontvangt met enige regelmaat verzoeken van notarissen, om de wilsbekwaamheid te toetsen in het kader van het tekenen van een volmacht of om een volmacht van kracht te laten zijn voor mensen met dementie. Dat zijn mensen voor wie Geriant diagnose en behandeling biedt.

Lees nog verder

Nieuwsbrief Scholing en Advies oktober 2019

Lees verder

Verwennerij voor Texelse mantelzorgers

Jaarlijks wordt in Nederland de ‘Dag van de mantelzorger’ gevierd. Zo ook op Texel. Want op deze dag willen de gemeente Texel en Texels Welzijn de mantelzorgers op het eiland graag bedanken voor de, vaak intensieve, zorg die zij geven aan hun naasten.

Lees nog verder