Nieuws

Filter artikelen

Ria Beijersbergen vertelt over de zorg voor haar man

Op 5 oktober 2015 kreeg Dick (71), de man van Ria (69), de diagnose dementie. Ria omschrijft hun situatie als een leerproces, waarbij loslaten een grote rol speelt. ‘Aan het begin heb je een beeld van hoe het ongeveer zal lopen. Ik had het hele plan al klaarliggen, maar tijdens het proces verschuift alles. Wat je wel en niet kunt hebben en hoe je je grenzen verlegt. Het lijkt wel HBO flexibiliteit! Gelukkig is onze casemanager Kathy Wondergem een grote steun en toeverlaat’.

Lees nog verder

Symposia over dementie bij migranten

In Hoorn en Alkmaar worden er symposia gegeven over dementie bij mensen met een migranten achtergrond. De gemeente Hoorn en Alkmaar organiseren dit in samenwerking met Pharos en Geriant. Tijdens de symposia wordt ingegaan op verschillende onderwerpen rondom de zorg voor migranten met dementie. Onder andere over SignaLeren, de CCD-screening en cultuur sensitieve communicatie. Als zorgverlener kun je je gratis aanmelden!

Lees nog verder

Aanbod Geriant voor naasten met dementie

Geriant biedt ondersteuning en begeleiding aan mensen met dementie en aan hun directe naasten. Die naasten zijn meestal partners of kinderen van de patiënt, soms is dat een nicht of buurvrouw. Geriant biedt ook aan deze mantelzorgers ondersteuning op maat. De casemanager bezoekt u van tijd tot tijd en bespreekt met u wat nodig is in de zorg aan uw naaste met dementie. De casemanager organiseert soms een familiegesprek om de zorg rondom de patiënt met dementie af te stemmen en er voor te zorgen dat iedereen dezelfde informatie heeft.

Lees nog verder

Presentatie cliëntenraadsjaardag beschikbaar

Op 18 september 2017 vond de jaardag van de cliëntenraad van Geriant plaats. De ruim driehonderd deelnemers luisterden naar de presentatie van prof. dr. Wiesje van der Flier met als titel 'Het Alzheimermisterie'.

Lees verder

Hoorn en Alkmaar benoemt tot dementievriendelijke gemeente

De gemeente Hoorn en de gemeente Alkmaar zijn op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, uitgeroepen tot dementievriendelijke gemeente. Zij mochten de sticker en het certificaat van Samen dementievriendelijk in ontvangst nemen.

Lees nog verder

Geriant organiseert themabijeenkomst Dementie en migranten

Geriant organiseert op 18 september een themabijeenkomst over Dementie en migranten. Bij de eerste en tweede generatie van de migranten in Nederland komt dementie steeds vaker voor. Veel hulpverleners vinden het lastig om deze mensen te bereiken en goede zorg te verlenen. Tijdens de themabijeenkomst leer je meer over de achtergrond van migranten met dementie, de problemen die een grote rol spelen en de mogelijkheden om hen beter te ondersteunen.

Lees verder