Nieuws

Filter artikelen

Nieuwsbrief Scholing en Advies december 2019

Lees verder

Les geven op het VMBO? Gebruik een ervaringsdeskundige!

Dementie is een aandoening waarmee we allemaal, vroeg of laat, zelf of iemand in onze omgeving, mee te maken krijgen. Ook jongeren…… En daarom is het goed om ook hén goed te informeren over wat de aandoening inhoudt, hoe je het kan herkennen, hoe je er mee om gaat. Tenslotte zouden we ook graag willen dat jonge mensen kiezen voor de zorg voor iemand met dementie. Het is nog steeds niet ‘hip’ om mensen met dementie beroepsmatig te begeleiden of te verzorgen.

Lees nog verder

Nieuwsbrief Scholing en Advies november 2019

Lees verder

Tips voor de feestdagen

Kerstmis en de jaarwisseling zijn traditiegetrouw dagen die we graag samen met vrienden en familie vieren. Maar voor veel mensen met dementie zijn de feestdagen vaak een stressvolle tijd.

Lees nog verder

Wet zorg en dwang

Nog ruim 3 weken totdat de nieuwe Wet zorg en dwang ingaat op 1 januari 2020. Deze nieuwe wet gaat over onvrijwillige zorg en moet er zorg voor dragen dat mensen met dementie of een verstandelijke handicap zo min mogelijk zorg krijgen die tegen hun wil ingaat. Alleen als er sprake is van ernstig nadeel voor de persoon of zijn omgeving mogen vrijheidsbeperking en/of onvrijwillige zorg worden toegepast. Deze wet gaat de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) vervangen. Naast de Wet zorg en dwang wordt de Wet verplichte ggz van kracht. Die is er voor onvrijwillige zorg in de psychiatrie. Geriant gaat die wet niet toepassen.

Lees nog verder

Intentieverklaring 'Samen dementievriendelijk' Heerhugowaard en Langedijk ondertekend

Tijdens de startbijeenkomst over het dementiebeleid in Langedijk en Heerhugowaard donderdag 7 november jl. hebben de gemeente Langedijk, gemeente Heerhugowaard, Netwerk Dementie Noord-Holland Noord, Alzheimer Nederland, Geriant, Wonen Plus Welzijn, Horizon zorgcentrum, Evean, MET welzijn, Aristo Zorg en Magenta Zorg​ de intentieverklaring 'Samen dementievriendelijk' getekend. Zo geven ze aan dat ze er samen zorg voor willen dragen dat Langedijk en Heerhugowaard dementievriendelijker gaan worden​.

Lees nog verder