Geriant kliniek ontvangt Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling

14 maart 2017 Leestijd:

De Geriant-Kliniek heeft het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling ontvangen van Innovatiekring Dementie. Het Waarborgzegel is een erkenning voor de inzet voor het behoud van de vrijheid van onze cliënten tijdens hun tijdelijke verblijf op de Geriant-Kliniek. Geriant is de eerste GGZ instelling die het zegel heeft ontvangen.

Het Waarborgzegel werd toegekend met één ster. Dit betekent dat de zorgverleners van de Geriant-Kliniek bij mensen met dementie of een delier geen fixatiemiddelen gebruiken. De Geriant-Kliniek zet er op in om fixatie in welke vorm dan ook te voorkomen door de nadruk te leggen op het gebruik van psychosociale interventies. Mocht er in een uitzonderlijk geval geen goede oplossing zonder fixatie gevonden kunnen worden, dan wordt er een deskundige geraadpleegd die niet betrokken is bij de dagelijkse zorg om zo toch tot een goed alternatief te komen. Het Waarborgzegel is geldig van 2017 tot en met 2019 en zal daarna worden herijkt.

Meer weten over het Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling? Bekijk de factsheet van Innovatiekring Dementie!


Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer