Intentieverklaring 'Samen dementievriendelijk' Heerhugowaard en Langedijk ondertekend

8 november 2019 Leestijd:

Tijdens de startbijeenkomst over het dementiebeleid in Langedijk en Heerhugowaard donderdag 7 november jl. hebben de gemeente Langedijk, gemeente Heerhugowaard, Netwerk Dementie Noord-Holland Noord, Alzheimer Nederland, Geriant, Wonen Plus Welzijn, Horizon zorgcentrum, Evean, MET welzijn, Aristo Zorg en Magenta Zorg​ de intentieverklaring 'Samen dementievriendelijk' getekend. Zo geven ze aan dat ze er samen zorg voor willen dragen dat Langedijk en Heerhugowaard dementievriendelijker gaan worden​.

Eén op de vijf mensen (boven de 65) krijgt dementie. Daarmee wordt dementie in de toekomst volksziekte nummer één. Iedereen krijgt met dementie te maken: in de familie- of vriendenkring, in je buurt, in de winkel of op het werk. Voor mensen met dementie is het belangrijk dat zij zo lang mogelijk kunnen blijven meedoen in de maatschappij. En daar zetten de ondertekenaars van de intentieverklaring zich samen voor in.


Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer