Geriant Kenniscentrum Dementie

Omgaan met dementie, het leven van iemand met dementie verrijken, dat is waarvoor u Geriant kunt benaderen. Via de ondersteuning door onze casemanagers, maar ook via ons kenniscentrum. We bieden hier veel informatie, verwijzen naar andere nuttige bronnen en hebben een groot aanbod van scholingen tot presentaties waarbij we onze expertise delen. Voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Voor Geriant betekent goede ondersteuning: afstemmen op wat iemand nog wel zelf kan of weer kan leren, afstemmen op de belevingswereld, wensen, behoeften en gewoonten van degene met dementie en de naaste(n). Wat iemand zelf niet meer kan of niet meer kan benoemen, door de dementie, daar komt onze expertise van pas. Een bron van inspiratie voor Geriant is het model van Kitwood. Iedereen heeft behoeften en verlangens. Dit model helpt om de ondersteuning daar goed op aan te laten sluiten.

Hieronder vindt u meer informatie terug voor de cliënt & mantelzorger, zorgprofessional & - vrijwilligers, overige doelgroepen en kunt u de informatievideo's van het Geriant Kenniscentrum Dementie terugvinden. Heeft u vragen over een bepaald onderwerp? Neem dan gerust contact op via kenniscentrumdementie@geriant.nl.

Scholingsaanbod voor zorgprofessionals

Cliënt & naaste

Hoe kun je het beste omgaan met dementie? Welke vormen van dementie zijn er? Hoe blijf je het leven samen goed hebben? Welke activiteiten biedt Geriant voor ons? Welke hulpmiddelen zijn er? En andere veel gestelde vragen komen hier aan bod.

Lees verder

Zorgprofessionals & -vrijwilligers

Voor zorgprofessionals en -vrijwilligers hebben wij verschillende mogelijkheden om de kennis over dementie te vergroten en de omgangsvaardigheden te verbeteren. Naast de door ons samengestelde trainingen, bieden wij ook scholing op maat of kunt u één van onze professionals raadplegen voor advies.

Lees verder

Overige doelgroepen

Initiatieven als dementievriendelijke gemeentes en organisaties zijn mooie voorbeelden van hoe we als maatschappij steeds meer rekening houden met het leven met dementie. Geriant ondersteunt dit door een breed aanbod van informatie en scholingen voor professionals en vrijwilligers die niet in de zorg werken.

Meer informatie

Informatievideo's

In een aantal korte informatievideo's geven we uitleg te geven over dementie (wat is dementie, de signalen, de vormen van dementie, risicofactoren en hoe ermee om te gaan) daarnaast geven we informatie over Geriant, hoe wij werken. Deze informatie wordt gebracht door onze Geriant casemanagers dementie Joost Bakker, Marloes Stam en Marise Kraaijeveld.

Ga naar de informatievideo's


Onze docenten

Geriant Kenniscentrum Dementie biedt een gevarieerd scholingsprogramma op het gebied van dementie en diverse gerelateerde onderwerpen. Indien gewenst maken we het voor u op maat. Een korte workshop of een training van meerdere dagdelen, het is allemaal bespreekbaar.

Vanuit onze docentenpoule wordt de juiste match gemaakt passend bij de doelgroep en het onderwerp. Door veel ervaring uit eigen praktijk zijn onze docenten in staat om naast de theorie, juist ook de praktische toepassing over te brengen. Eventueel in combinatie met de inzet van een trainingsacteur.
Maak kennis met onze docenten

Algemene voorwaarden

Om een goede samenwerking en uitvoering van de scholingsbijeenkomsten, scholingen, cursussen en workshops te waarborgen, werken wij hiervoor met een aantal algemene voorwaarden.

Geriant Kenniscentrum Dementie is onderdeel van Geriant. Stichting Geriant staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Alkmaar, onder nummer 37107647. Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Lees onze Algemene voorwaarden.Cliënt & naasten

Op deze pagina vindt u informatie voor cliënten, mantelzorgers, familie, vrienden en buren, over hoe u het leven met dementie kunt verrijken. Als iemand in uw directe omgeving dementie krijgt, beïnvloedt dit uw leven. Op deze pagina beantwoorden we z

Lees verder

Zorgprofessionals & - vrijwilligers

Voor zorgprofessionals en vrijwilligers hebben wij verschillende mogelijkheden om de kennis over dementie te vergroten en de omgangsvaardigheden te verbeteren. Naast de door ons samengestelde trainingen, bieden wij ook scholing op maat of kunt u één

Lees verder

Overige doelgroepen

In toenemende mate krijgen we in de maatschappij te maken met mensen met dementie. De omgang en communicatie met mensen met dementie is dus ook voor professionals en vrijwilligers die niet in de zorg werken van belang. We geven kort welke informatie,

Lees verder

Informatievideo's

In een aantal korte informatiefilms proberen we een duidelijke uitleg te geven over dementie (wat is dementie, de signalen, de vormen van dementie, risicofactoren en hoe ermee om te gaan) daarnaast geven we informatie over Geriant, hoe wij werken. De

Lees verder

Natasja vertelt over scholing op maat

Ervaring met scholing van Geriant
Lees verder

Locaties Geriant