Overige doelgroepen

Leestijd:

In toenemende mate krijgen we in de maatschappij te maken met mensen met dementie. De omgang en communicatie met mensen met dementie is dus ook voor professionals en vrijwilligers die niet in de zorg werken van belang. We geven kort welke informatie, mogelijkheden en scholingen we bieden.

Ons kennis- & scholingsaanbod

Veel kennis over Omgaan met dementie vindt u op deze pagina's. Tips voor activiteiten die u samen kunt doen met iemand met dementie of die in de regio worden georganiseerd, kijk dan een bij Activiteiten. Een selectie van lees-, luister- en kijktips over het leven met dementie. Op het moment dat we weer een scholingsaanbod Omgaan met dementie voor open inschrijving, vindt u dit hier.

Voorlichting op maat

Om mensen met dementie goed van dienst te kunnen zijn of hen als lid van uw organisatie te blijven betrekken bij uw activiteiten, is het prettig als u handvatten heeft om de communicatie en de omgang soepel te laten verlopen. Geriant verzorgt verschillende soorten voorlichting aan vrijwilligers van verenigingen, stichtingen en aan de medewerkers van bedrijven. Zo geven wij onder andere voorlichting over kenmerken van dementie, de signalen, verschillende omgangsvormen en gesprektechnieken. In overleg met u kunnen we een voorlichting op maat verzorgen die inspeelt op uw situatie. Op die manier blijven we mensen met dementie, samen met u, betrekken bij de samenleving.

Meer weten over voorlichting op maat? Neem contact met ons op!

Onderwijs

In de zorg- en welzijnsopleidingen op het middelbaar en beroepsonderwijs wordt meestal de basisinformatie over dementie besproken. Omgaan met mensen met dementie vraagt echter om specifieke kennis en vaardigheden. Een aanvullende scholing, volledig gericht op dementie, helpt studenten om goed om te gaan met dementie en beter in te kunnen spelen op de zorgvraag van cliënten met dementie.

Geriant verzorgt verschillende soorten voorlichting voor studenten. Zo heeft Geriant een Leergang ‘Omgaan met dementie’, bedoeld voor studenten van vmbo-, mbo- en hbo-opleidingen voor verzorgenden en verpleegkundigen. Deze is ook geschikt voor casemanagers in opleiding. Omdat iedere opleiding wellicht een andere vorm van aanvulling over dementie kan gebruiken, maken we de voorlichting op maat. In overleg met u kunnen we een voorlichting verzorgen die inspeelt op uw situatie.

Online hulp

Naast de voorlichtingen op maat bieden we ook online hulp voor bedrijven en verenigingen met de cursus Dichter bij dementie. Met onze online cursussen kan iedereen op eenvoudige wijze veel leren over het omgaan met mensen met dementie. Waar en wanneer u wilt.

Bekijk hier ons online hulpaanbod


Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer