Intake

U bent door uw huisarts verwezen naar Geriant. Eén van onze medewerkers neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intake. Deze vindt plaats op één van de locaties van Geriant of bij u thuis.

Het onderzoek

De casemanager en specialist ouderengeneeskunde van Geriant gaan u bij de intake onderzoeken. Zij willen graag weten wat er precies aan de hand is. Het is belangrijk dat u bij deze afspraak vergezeld wordt door een naaste, bijvoorbeeld een familielid die u goed kent. 

In het onderzoek praten we over de geheugenklachten en de veranderingen in het denken die u ervaart. Ook willen we graag weten wanneer uw klachten zijn begonnen en welke hulp nodig is in het dagelijks leven. Daarna volgt een geheugentest en het invullen van vragenlijsten. De laatste stap is een lichamelijk onderzoek. Daarbij vragen we ook naar de uitslag van eerder bloedonderzoek en of u medicijnen gebruikt. 

De intake bij Geriant

Het uitslaggesprek

De casemanager en specialist ouderengeneeskunde verwerken de informatie die ze van u en u naasten gekregen hebben. De uitkomst van het onderzoek bespreken zij in het team met andere collega’s om zo een juiste diagnose te stellen. In het uitslaggesprek worden de uitkomsten en de diagnose met u besproken.