Wachttijden

Zodra u door uw huisarts of specialist wordt doorverwezen, zal er door Geriant contact met u worden opgenomen. Over het algemeen is dit binnen drie werkdagen. We plannen in overleg met u de eerste afspraak. Dat kan gepaard gaan met wachttijden. 

Vanwege de wachttijden duurt het vaak een aantal weken voordat deze eerste afspraak met één van onze zorgprofessionals plaatsvindt. Als uw huisarts of specialist heeft aangegeven dat we snel contact met u moeten opnemen, doen we dat. We maken een onderscheid tussen aanmeldwachttijd en behandelingswachttijd: 

  • Aanmeldwachttijd is de tijd vanaf de aanmelding tot het eerste contact met één van de zorgprofessionals van Geriant.  
  • Behandelingswachttijd is de tijd vanaf het eerste contactmoment tot de eerste echte behandeling door één van de zorgprofessionals van Geriant. 

  

Wachttijden bij Geriant

De wachttijden gelden voor alle hulpverlening van Geriant, of deze nu verzorgd wordt door een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog of casemanager. De wachttijden verschillen per regio en zijn een gemiddelde van de voorgaande twee maanden. Omdat het om een gemiddelde gaat, kan de wachttijd die u ervaart korter of langer zijn. 

LocatieAanmeldwachttijdBehandelingswachttijd
Heel Geriant4,5 week6,0 week
Hoorn4,0 week6,9 week
Den Helder4,3 week7,0 week
Heerhugowaard 5,6 week5,4 week
Alkmaar4,2 week4,1 week
*De actualisatiedatum van de wachttijden is 05-07-2024

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen vier weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt en dat binnen tien weken vanaf de intake de behandeling start. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen. Dit zijn de zogenaamde treeknormen.

Casemanagement wachttijden

Hoewel bovengenoemde wachttijden gelden voor de zorg van al onze zorgprofessionals, wordt er regionaal ook een casemanagement wachttijd vastgesteld. De casemanagement wachttijden kunt u terugvinden bij het Netwerk Dementie NH.