Activiteiten en hulp in de regio

In de regio worden veel activiteiten georganiseerd voor u en uw naaste met dementie. Zo zijn er onder andere bijeenkomsten voor lotgenoten, kunt u een Alzheimer café bezoeken en is er JOIN! voor naasten van jonge mensen met dementie. 

Lotgenoten groep

Heeft u de cursus omgaan met dementie gevolgd, dan kunt u daarna deelnemen aan de lotgenoten groepen. Iedere regio heeft een of meerdere lotgenoten groepen. Maandelijks ontmoeten zij elkaar en delen zij lief en leed. Alzheimer Nederland is de organisator van deze groepen. 

Meer informatie
Activiteiten in de regio

JOIN!

Hoe jonger iemand met dementie is, hoe groter de impact op het bestaan. Daarom organiseert Geriant, samen met Alzheimer Nederland, JOIN!. Een praatcafé waar mantelzorgers van jongere mensen met dementie elkaar ontmoeten en steun vinden bij elkaar in de verschillende fases van de ziekte. 

Meer informatie & data
JOIN!

Alzheimer cafés

Alzheimer Nederland organiseert door heel Nederland de zogenaamde Alzheimer Cafés. Elke maand komen mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden samen voor informatie en contact met lotgenoten. In de regio’s waar Geriant actief is, zijn er vaak medewerkers van Geriant betrokken als gespreksleider of ervaringsdeskundige. De bijeenkomst begint met een lezing of interview met betrokkenen. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen.

Vind een Alzheimer café bij u in de buurt
Alzheimer cafés

Odensehuizen

Het Odensehuis is een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie of geheugenproblemen en hun naasten. Een plek waar je andere mensen ontmoet, om samen koffie te drinken, ervaringen uit te wisselen en in de gemoedelijke sfeer van de huiskamer een prettige ervaring met elkaar te hebben. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waarin er ruimte is voor ieders talenten. 

Meer informatie
Odensehuis

Meer activiteiten in de buurt

In iedere gemeente worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Vraag bij het welzijnsloket van uw gemeente naar de mogelijkheden in uw buurt.

Ontmoetingsplekken