Meer informatie over dementie en over hoe wij werken

In een aantal korte informatiefilms proberen we een duidelijke uitleg te geven over dementie (wat is dementie, de signalen, de vormen van dementie, risicofactoren en hoe ermee om te gaan) daarnaast geven we informatie over Geriant, hoe wij werken. Deze informatie wordt verschaft door onze Geriant casemanagers dementie Joost Bakker, Marloes Stam en Marise Kraaijeveld.​

Ook kunt u hier de uitgeschreven teksten terugvinden van onderstaande informatievideo's.

Informatievideo 1: Signalen van dementie

Op namen en woorden komen is lastig en belangrijke data of gebeurtenissen worden vergeten. Geheugenproblemen kunnen een eerste teken van dementie zijn. Kom door onderstaande video te bekijken meer te weten over de meest voorkomende symptomen van dementie.


Informatievideo 2: Wat is dementie en het verschil met delier?

Dementie is een verzamelnaam voor een aantal verschillende hersenaandoeningen. Dementie zorgt ervoor dat de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Een delier is een plotseling ontstane verwardheid, in de meeste gevallen met een lichamelijke oorzaak (bijvoorbeeld door ziekte, uitdroging of medicatie). Leer meer over dementie en de symptomen en oorzaken van een delier.

Informatievideo 3: Risicofactoren en cijfers over dementie

Door onderzoek wordt het steeds duidelijker welke risicofactoren een rol spelen bij het ontstaan van dementie. In deze video leggen we uit wat het effect is van de risicofactoren op dementie.

Informatievideo 4: Vormen van dementie

Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig verschillende hersenziektes waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. In deze video leggen we de meest voorkomende soorten dementie kort uit: ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy Body dementie en Parkinsondementie en Frontotemporale dementie.

Informatievideo 5: Omgaan met dementie: symptomen en preventie

Gezond leven kan een bijdrage leveren aan het voorkomen (preventie) en het verloop van dementie. Wat zijn symptomen van dementie en wat kunt u zelf doen ter preventie?

Informatievideo 6: De werkwijze van Geriant

Geriant biedt hulp aan mensen met dementie en hun naasten. Van onderzoek en behandeling tot begeleiding en tips voor uzelf en de mogelijkheden in de regio. Hulpverlening in de eigen vertrouwde omgeving, zoals u en uw partner dat willen. We vertellen graag meer over de werkwijze van Geriant.

Locaties Geriant