Online hulp

Leestijd:

Geriant biedt ook online hulp aan. We hebben verschillende cursussen die u helpen om beter voor uzelf en voor uw naaste te zorgen. Allemaal op uw eigen tempo, waar en wanneer u wilt. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie of vraag er naar bij de casemanager.


Online hulp van Geriant

Via het cliëntportaal van Geriant kunt u als mantelzorger online trainingen volgen. Deze trainingen kunnen u helpen om beter in uw vel te zitten en zo beter om te kunnen gaan met de ziekte van uw naaste. U leert bijvoorbeeld hoe u kunt ontspannen, minder kunt piekeren of beter kunt slapen. De online trainingen die wij bieden zijn van Minddistrict. Minddistrict ontwikkelt eHealth toepassingen voor de zorg. Vraag de casemanager naar de mogelijkheden.


De online cursus Dichter bij dementie richt zich op het begrijpen van het gedrag van mensen met dementie. Tijdens de online cursus leert u dementie beter begrijpen aan de hand van de dementiewetten en krijgt u praktische omgangstips. Leven met dementie gaat beter wanneer de omgeving het begrijpt.De cursus is geschikt voor iedereen die te maken heeft met mensen met dementie, privé of tijdens uw werk en kan ook gevolgd worden wanneer u niet in zorg bent bij Geriant.

Veelgestelde vragen


Wat is e-health?

eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, en met name internet-technologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Verwante termen zijn bijvoorbeeld: 'digitale hulp' of 'e-learning'.


Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer