Nieuws

Filter artikelen

Nel van Os vertelt over de zorg voor haar moeder

Nel van Os (52) volgde de cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers bij Geriant. Ze vertelt welke invloed dit heeft gehad op de zorg voor haar moeder en voor zichzelf. ‘Wat mij heel erg geholpen heeft zijn alle tips over het aangeven van mijn grenzen. Wanneer ik niet voldoende op mezelf pas, heeft dat juist voor mijn moeder negatieve gevolgen’.

Lees nog verder

Een kijkje in de Geriant kliniek

Geriant heeft een opname- en behandelafdeling in Heerhugowaard. De Geriant kliniek. Hier worden mensen tijdelijk opgenomen met ingewikkelde problemen bij dementie. Dan gaat het vaak om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen of zijn er ernstige problemen in het gedrag. Een opname in de Geriant kliniek is tijdelijk, er wordt gestreefd naar terugkeer naar de thuissituatie. Bekijk onderstaande video om een kijkje te nemen in de Geriant kliniek.

Lees nog verder

Peter Hoogenbosch nieuwe voorzitter cliëntenraad Geriant

Met ingang van 1 april 2017 volgde Peter Hoogenbosch vertrekkend voorzitter Wilco Toepoel op als voorzitter van de cliëntenraad van Geriant. Peter is twintig jaar actief geweest in de politiek waarvan 17 jaar als wethouder in diverse gemeenten in de regio onder andere met de portefeuille volksgezondheid en welzijn. Daarnaast heeft hij ruime bestuurlijke ervaring, bijvoorbeeld als bestuurslid en voorzitter bij organisaties actief in zorg en welzijn.

Lees nog verder

Geriant organiseert themabijeenkomst Dementie en onbegrepen gedrag

Bij veel mensen met dementie komen veranderingen in het gedrag voor. Van boosheid, agressie, onrust en achterdocht tot in zichzelf gekeerd zijn en apathie. Natuurlijk weten we allemaal dat het moeilijke gedrag niet persoonlijk tegen je gericht is, maar hoe ga je er mee om en hoe kun je meer grip krijgen op dit onbegrepen gedrag? Op 16 mei organiseert Geriant een themabijeenkomst over dit onderwerp.

Lees verder

Bezoek uit Japan

Op 23 maart heeft Geriant een voorlichting verzorgd voor zorgprofessionals van de Tottori universiteit uit Japan. De delegatie werd ontvangen bij WarmThuis in Oterleek, een woonvoorziening voor mensen met dementie. Tijdens de voorlichting hebben de professionals kennis gemaakt met het zorgmodel van Geriant.

Lees nog verder

Tips voor een dagje weg

De lente is begonnen en de zon schijnt volop. Iedereen heeft zin om er op uit te gaan. Een lekker dagje weg. Maar wanneer iemand dementie heeft, kan dit best een hele opgave zijn. Geriant geeft een paar handige tips, zodat u en uw naaste met dementie samen kunnen genieten van verschillende uitjes.

Lees nog verder