Nieuws

Filter artikelen

Zeg 'iets' tegen mensen met dementie

De campagne Noord-Holland Noord dementievriendelijk die oproept om contact te maken met mensen met dementie, is een bijzondere actie gestart.

Lees nog verder

Publiekscampagne Dementievriendelijk Noord-Holland Noord

Als lid van het Netwerk Dementie NHN doen wij als organisatie mee aan de publiekscampagne Dementievriendelijk.

Lees nog verder

Themabijeenkomsten Scholing & Advies 2019

De themabijeenkomsten voor 2019 zijn weer gepland! U kunt als zorgprofessional of vrijwilliger iedere maand een themabijeenkomst volgen bij Geriant. ​Naast een basis- en verdiepingscursus dementie, gaan de scholingen ook vaak in op specifieke onderwerpen. In het onderstaande overzicht vindt u meer informatie over de geplande themabijeenkomsten.

Lees nog verder

Robbert Huijsman nieuwe bestuurder Geriant

Heerhugowaard, 1 oktober 2018 – Op 1 januari 2019 zal Robbert Huijsman aantreden als nieuwe bestuurder van Geriant, aanbieder van hulp bij dementie thuis. Hij volgt Jan Vuister op die met pensioen gaat.

Lees verder

'Alkmaar in het teken van dementie' een succes!

Alkmaar stond van 17 t/m 21 september in het teken van dementie. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met dementie of er meer over wil weten. Van een bezoek aan het museum tot de kaasbel die op Wereld Alzheimer Dag werd geluid door Julie Meerveld van Alzheimer Nederland.

Lees verder

Presentatie themamiddag 'Tips voor meer begrip bij dementie'

Op 24 september organiseerde de cliëntenraad van Geriant de jaarlijkse themabijeenkomst voor cliënten en mantelzorgers. De bijeenkomst 'Tips voor meer begrip bij dementie' werd verzorgd door Huub Buijssen. Huub Buijssen gaf veel praktische en direct toepasbare tips waarmee het leven met en het zorgen voor iemand met dementie aangenamer en lichter wordt. De bijeenkomst werd goed bezocht met ruim 400 bezoekers! De presentatie is via onderstaande link terug te kijken.

Lees nog verder