Nieuws

Filter artikelen

Robbert Huijsman nieuwe bestuurder Geriant

Heerhugowaard, 1 oktober 2018 – Op 1 januari 2019 zal Robbert Huijsman aantreden als nieuwe bestuurder van Geriant, aanbieder van hulp bij dementie thuis. Hij volgt Jan Vuister op die met pensioen gaat.

Lees verder

'Alkmaar in het teken van dementie' een succes!

Alkmaar stond van 17 t/m 21 september in het teken van dementie. Er werden allerlei activiteiten georganiseerd voor iedereen die te maken heeft met dementie of er meer over wil weten. Van een bezoek aan het museum tot de kaasbel die op Wereld Alzheimer Dag werd geluid door Julie Meerveld van Alzheimer Nederland.

Lees verder

Presentatie themamiddag 'Tips voor meer begrip bij dementie'

Op 24 september organiseerde de cliëntenraad van Geriant de jaarlijkse themabijeenkomst voor cliënten en mantelzorgers. De bijeenkomst 'Tips voor meer begrip bij dementie' werd verzorgd door Huub Buijssen. Huub Buijssen gaf veel praktische en direct toepasbare tips waarmee het leven met en het zorgen voor iemand met dementie aangenamer en lichter wordt. De bijeenkomst werd goed bezocht met ruim 400 bezoekers! De presentatie is via onderstaande link terug te kijken.

Lees nog verder

Alkmaar in het teken van dementie

De gemeente Alkmaar organiseert van 17 t/m 21 september 'Alkmaar in het teken van dementie'. Een week vol activiteiten rondom dementie. Van algemene voorlichtingen over dementie tot een museumbezoek voor mensen met dementie en van een rondleiding door het Slimste huis Alkmaar tot meezingen met het Geheugenkoor. En op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, zal ook de Kaasmarkt geheel in het teken staan van dementie.

Lees verder

Geriant organiseert themamiddag voor cliënten en mantelzorgers

Op 24 september organiseert de cliëntenraad van Geriant weer de jaarlijkse themabijeenkomst voor cliënten en mantelzorgers. De bijeenkomst 'Tips voor meer begrip bij dementie' wordt verzorgd door Huub Buijssen. Huub Buijssen geeft veel praktische en direct toepasbare tips waarmee het leven met en het zorgen voor iemand met dementie aangenamer en lichter wordt. Cliënten, mantelzorgers en en andere naasten zijn van harte welkom in Hotel Restaurant Jules in Heerhugowaard.

Lees nog verder

Knooppunt dementie van start

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar is op 17 juni j.l. KnooppuntDementie van start gegaan. Hier kan iedereen terecht die meer wil weten over dementie en over het aanbod aan zorgmogelijkheden in de regio Alkmaar.

Lees verder