Vooraanstaande wetenschappers tegen minister De Jonge: "Investeer in de preventie van dementie!"

21 oktober 2019 Leestijd:

Een groep vooraanstaande wetenschappers roept het kabinet in een open brief op om maximaal in te zetten op het voorkomen van dementie. De vele tientallen ondertekenaars van de brief die NRC publiceert, vinden dat het ministerie van VWS een grote kans onbenut laat. In alle plannen om de explosieve groei van de ziekte aan te pakken wordt te weinig aandacht besteed aan het voorkomen van dementie. Terwijl zo juist een wereld te winnen is.

Dementie is niet alleen een nare aandoening, maar ook een dure. Genoeg redenen om te investeren in preventie, schrijven 67 zorgprofessionals . ‘Minister, maak er werk van.’ Meer dan 9 miljard van de VWS-begroting gaat naar de zorg voor mensen met dementie. De kosten nemen naar verwachting explosief toe, omdat het aantal mensen met dementie in 2040 mogelijk verdubbelt tot meer dan een half miljoen.

Lees hier het hele artikel


Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer