Advies

Leestijd:

U kunt als huisarts bij Geriant terecht voor consultatie voor alle ouderen waar u daar behoefte aan heeft. Dat beperkt zich niet tot (het vermoeden op) dementie alleen. Denk aan 'kwetsbare ouderen', multiproblematiek, polyfarmacie, cognitieve problematiek, andere somatiek, enz. Consultatie is kosteloos en kan laagdrempelig plaats vinden. Lees meer daarover hieronder.

Wat

Oudere patiënten vragen veel aandacht van de huisarts. Bij kwetsbare ouderen - ongeacht of het nu over dementie gaat of niet - kan er behoefte zijn aan de hulp van een specialist ouderengeneeskunde.U kunt voor consult rechtstreeks terecht bij de specialisten ouderengeneeskunde van Geriant. De collega's die u daarvoor kunt aanspreken staan vermeld in onze verwijs- en consultkaart voor huisartsen die we aan alle huisartsen hebben toegestuurd. Niet ontvangen? Bel ons dan, dan zorgen we dat u er alsnog een ontvangt.

Geriant biedt consultatie in de volgende vorm:

 • Consult
  Telefonisch, dan wel via contact in de huisartsenpraktijk.
 • Medebeoordeling
  In de eigen huisartsenpraktijk of via huisbezoek.
 • Medebehandeling
  Gezamenlijke probleemanalyse en behandeling.
 • Verwijzing
  Zie daarvoor de webpagina over verwijzen.
  Bij verwijzing komt de cliënt ook echt in zorg bij Geriant.

Hoe

De specialist ouderengeneeskunde sluit aan bij de vraagstelling van de huisarts. Dat kan een mondeling overleg zijn, maar ook het daadwerkelijk zien van de patiënt betreffen, afhankelijk van uw vraagstelling.
Mogelijkheden:

 • Beoordelen van de medische voorgeschiedenis
 • Anamnese en onderzoek
 • Probleeminventarisatie en analyse
 • Bespreken met de huisarts
 • Schriftelijk verslag aan de huisarts

Meer weten over het consult van de specialist ouderengeneeskunde? De LHV, Verenso en NHG maakten een informatieflyer.

Wanneer

U kunt onze specialisten ouderengeneeskunde op hun werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur rechtstreeks bellen. U kunt hen bereiken op hun mobiele nummer. Zijn ze in gesprek, dan bellen zij u terug. De mobiele nummers staan op de verwijs- en consultkaart voor huisartsen die we aan alle huisartsen hebben toegestuurd. Niet ontvangen? Bel ons dan, dan zorgen we dat u er alsnog een ontvangt.

Geen kosten

U kunt als huisarts kosteloos gebruik maken van deze consultmogelijkheid. Ook voor de patiënt zijn hier geen kosten aan verbonden. Geriant bekostigt de consultfunctie via een daarvoor ontvangen aparte subsidie.

Contact-informatie Geriant

Neem tijdens kantooruren contact op met het secretariaat van Geriant. Geriant heeft een informatiekaart beschikbaar voor huisartsen en specialisten. Daarop staan de rechtstreekse 06-nummers van alle Geriant-artsen. Vraag zo'n kaart aan via het secretariaat van één van de Geriant-vestigingen.

Bel bijvoorbeeld met de Geriantvestiging in uw regio:

Geriant Kop van Noord-Holland (gevestigd in Den Helder)0223-648100
Geriant Noord-Kennemerland Noord (gevestigd in Heerhugowaard)072-5270390
Geriant Noord-Kennemerland Zuid (gevestigd in Alkmaar)072-5146666
Geriant West-Friesland (gevestigd in Hoorn)0229-741741
Geriant-kliniek (gevestigd in Heerhugowaard)

072-5272265

Wilsbekwaamheidsbeoordeling

Geriant doet alleen beoordeling van wilsbekwaamheid gerelateerd aan medische onderwerpen. Voor andere onderwerpen (bijvoorbeeld juridische of financiële onderwerpen) doet Geriant dit niet. Daarvoor kunt u doorverwijzen naar andere artsen. Zie bijvoorbeeld de website van Verenso of VIA. U vindt de links naar deze website in de bibliotheek op deze website bij de W.Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer