Geriant neemt deel aan de van DNA tot Dementieloop

Op zaterdag 21 september doet Geriant mee aan de DNA tot Dementieloop, onderdeel van de Dam tot Dam Wandeltocht.

Alzheimercentrum Amsterdam en de afdeling Humane Genetica, Amsterdam UMC hebben een onderzoek gestart naar de families van mensen met dementie op jonge leeftijd.Dementie op jonge leeftijd (onder de 65 jaar) wordt vaak te laat gediagnostiseerd. Deze leeftijdsgroep staat nog midden in het leven, hebben een baan, gezin, jonge kinderen waardoor het niet of niet tijdig diagnosticeren grote gevolgen heeft voor hun situatie zowel op werk als thuis.

De oorzaak voor dementie op jonge leeftijd zit in het DNA

Bij het grootste deel van de mensen met dementie op jonge leeftijd ligt de oorzaak voor hun ziekte in de genen, het DNA. Zij komen vaak uit families waar meerdere personen op jonge leeftijd dementie krijgen. Een aantal van deze genen zijn al bekend maar nog niet alle. Onderzoek naar hoe fouten in het DNA kunnen leiden tot dementie is bovendien ook een belangrijke stap om de ziekte beter te begrijpen. Hoe beter we begrijpen hoe de ziekte ontstaat en verloopt, hoe sneller we komen tot het vinden van een behandeling.

Van DNA tot dementieloop

Onze missie op deze dag is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Alzheimercentrum Amsterdam. Hiermee steunen wij wetenschappelijk onderzoek naar erfelijke factoren bij dementie. Onderzoek naar hoe fouten in het DNA kunnen leiden tot dementie is een belangrijke stap om de ziekte beter te begrijpen. Hoe beter we begrijpen hoe de ziekte ontstaat en verloopt, hoe sneller we tot het vinden van een behandeling kunnen komen.

 

Elke stap telt!

Ook gaat er een deel van de opbrengst naar de initiatiefgroep ‘Dementie… en toch een fijne dag’ en naar de Geriant kliniek gaan. Bij de Geriant kliniek zetten we ons in om de mobiliteit van onze cliënten te verbeteren. Mobiliteit helpt niet alleen om het valgevaar te verminderen, maar verhoogt ook het algehele welzijn. Om deze doelen te bereiken, willen we investeren in nieuwe materialen die de mobiliteit van onze cliënten optimaal ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat onze cliënten gezond en veilig kunnen bewegen! Op Wereld Alzheimer Dag trekken wij onze wandelschoenen aan om deel te nemen aan de Dam tot Dam Wandeltocht, waarbij we het thema van dit jaar, ‘Samen in beweging’ omarmen.
Meer informatie