De vrijheid die Geriant je als werkgever biedt is erg fijn

Leestijd:

De vrijheid die Geriant je als werkgever biedt is erg fijn. Voordat ik bij Geriant kwam werken, had ik vaak te maken met wisselende diensten. Bij Geriant is dat gelukkig niet het geval. Werkuren zijn voorspelbaar en dat maakt het werken toch net wat prettiger.

Als nieuwste werknemer bij Geriant voelde ik me eigenlijk al meteen gewaardeerd. Soms komen collega’s naar me toe voor vragen of om te kijken of alles wel goed gaat. Mijn collega’s zijn betrokken en zijn echt aardig voor me. Op mijn eerste dag stonden er bloemen en kaarten voor me klaar. Ik voel echt persoonlijke betrokkenheid.

De start
Sinds een paar weken werk ik bij Geriant als casemanager. Geriant is een bedrijf gespecialiseerd in het verlenen van ambulante begeleiding aan mensen met een dementieel beeld en hun omgeving.

Voordat ik bij Geriant kwam, heb ik zes jaar gewerkt als wijkverpleegkundige. Het was een flinke switch naar casemanager, maar ik heb geen dag spijt gehad van deze keuze.

Tijd voor cliënten
Ik ben erg blij met hoe goed alles is georganiseerd. Ik kreeg in m’n eerst week een inwerk-rooster en wist precies wat ik de eerste drie weken moest doen. Een heel leerzaam traject! In deze drie weken heb ik m’n team ook al een beetje leren kennen. Het is een ontzettend positief en behulpzaam team van ongeveer 30 personen.


Naast hele fijne collega’s, mag ik met een flink aantal cliënten werken. Op mijn gemiddelde werkdag ga ik langs bij cliënten en heb ik een begeleidend gesprek met ze, in dit gesprek is er ruimte om problemen aan te kaarten, adviezen te geven en dingen aan te pakken. Daarnaast is het er ook zeker ruimte voor een gezellig gesprek met cliënt.

Het is een begeleidend gesprek waarbij er vooral ruimte is om problemen aan te kaarten, adviezen te geven en dingen aan te pakken. En daarnaast is er ook ruimte voor een gezellig gesprek.

Je hebt bij Geriant veel meer de tijd om te praten met cliënten en je voelt je erg betrokken met de families waar je mee samenwerkt. Een hele nieuwe band wordt geschept. Dit is nou precies wat ik leuk vind aan het werken in de zorg! Je praat met mensen en voelt echt dat je ze helpt. Je maakt een positief verschil in iemands leven.

Werken bij Geriant
Als casemanager moet je zelfstandig kunnen werken, geduldig en flexibel zijn, veel weten over het cognitief functioneren, maar ook over koetjes en kalfjes kunnen praten. Deze eigenschappen ontwikkel je als je werkt als casemanager. Niet alleen ben je bezig met collega’s en cliënten, maar ook met artsen en de familie van de cliënt. Je bouwt echt een band op met mensen. Deze band is altijd erg ‘gelijkwaardig’. Het woord hiërarchie kennen we niet. Een verpleegkundige heeft net zoveel te zeggen als een arts.

De vrijheid die Geriant je als werkgever biedt is erg fijn. Voordat ik bij Geriant kwam werken, had ik vaak te maken met wisselende diensten. Bij Geriant is dat gelukkig niet het geval. Werkuren zijn voorspelbaar en dat maakt het werken toch net wat prettiger. Het werk bestaat overigens niet alleen uit huisbezoeken. Intakes, de organisatie van thuiszorg, indicaties, opnames, mantelzorgcursus geven en de scholing aan zorgpersoneel zijn allemaal onderdeel van het werken als casemanager.

Bij een cliënt ben je zeker wel met meer bezig dan alleen een beetje praten. Elke cliënt ervaart dementie op hun eigen manier. Zo is de ene al in een gevorderde stage, maar de ander pas in de beginnende stage, waardoor je creatief aan de slag moet gaan om diverse problemen te kunnen oplossen. Kortom, op een werkdag ben je niet 8 uur lang over koetjes-en-kalfjes aan het praten, maar echt problemen aan het oplossen.

Geriant zoekt nog meer nieuwe casemanagers! Ik zou het leuk vinden om een nieuwe collega te krijgen die, net als ik, aan de wat jongere kant is. Iemand die geduld heeft, zijn stem wil laten horen en ook echt wat pit heeft. Zo word je namelijk een goede casemanager.

Mocht je interesse hebben om te werken bij Geriant na het lezen van mijn verhaal, dan kun je hier meer informatie vinden over de vacatures die open staan.

Secretarieel medewerker Hoorn

Binnen deze veelzijdige functie ben jij administratief ondersteuner, telefonist(e), receptionist(e), managementassistent(e) ineen. Afwisselend en leuk!

Lees verder

Casemanager dementie

Voel jij je thuis in een functie waarbij je niet over maar mét mensen spreekt? Bij een werkgever die aandacht heeft voor jou als professional en als persoon? Wacht dan niet langer en grijp die kans om te komen werken bij één van de ambulante teams va

Lees verder

Specialist ouderengeneeskunde | Geriant Alkmaar en Hoorn

Geen dag is hetzelfde als specialist ouderengeneeskunde bij Geriant. De ene dag staat in het teken van het stellen van een diagnose en het evalueren van de ingezette zorg. De volgende dag bied je bij een cliënt thuis een crisissituatie het hoofd. Daa

Lees verder

Specialist ouderengeneeskunde | Het beste van 2 werelden

Het beste van 2 werelden! Geriant en Woonzorggroep Samen bieden jou een unieke kans.

Lees verder

Functioneel beheerder

​Geriant zoekt een enthousiaste functioneel beheerder die ons bedrijfsbureau komt versterken. Iemand die stevig in zijn schoenen staat, zorgprocessen begrijpt en kan schakelen tussen gebruikers wensen en ICT. Wil jij meehelpen aan wat er écht toe doe

Lees verder

Goed werkgeversschap

Onze cliënten staan op de eerste plek, maar onze medewerkers volgen hen op de voet. Geriant wil voor medewerkers allereerst een betrouwbare organisatie zijn waar de arbeidsvoorwaarden solide zijn geregeld. We ontwikkelen beleid dat is gericht op het vinden van de juiste 'match' tussen de talenten en ambities van medewerkers enerzijds en dat wat de organisatie nodig heeft om verder te komen in haar ontwikkeling anderzijds.

 

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer