Het zorgen voor een ander zit in mij

Leestijd:

Ik werkte in het ziekenhuis op de afdeling geriatrie. Iedereen die het ziekenhuis beu raakte in mijn vakgroep, ging naar Geriant. Een vriendin die werkte bij Geriant zei dat er een plekje beschikbaar was en toen heb ik uit nieuwsgierigheid een brief geschreven. Ik mocht de volgende dag op kantoor langskomen. Als een jong meisje van 14 werkte ik al in een verzorgingshuis, later werkte ik in een ziekenhuis. Nu werk ik al 8 jaar met veel plezier bij Geriant! Geriant is een bedrijf gespecialiseerd in het verlenen van medische zorg aan ouderen met als doel om ze langer thuis te laten wonen. In deze blog vertel ik over mijn ervaring over hoe het is om te werken bij dit bedrijf.

Veel verantwoordelijkheid
Ik vind Geriant een fijne werkgever, omdat ik het leuk vind om in gesprek te gaan met een ander en iemand te leren kennen. Het werk is dicht bij huis en ik kan ook nog eens m’n eigen agenda indelen. Ideaal! Naast deze flexibiliteit, heb ik een mooi team om mij heen om mee samen te werken. Je moet zelf initiatief nemen en zelfstandig zijn, je krijgt veel verantwoordelijkheid. Maar als je ergens tegen aanloopt, dan kun je altijd terecht bij iemand uit je team.

In de functie als casemanager moet je écht tegen verandering kunnen en puzzelstukjes zien op te lossen. Je moet het leuk vinden om verslaglegging, diagnostiek en rapportages te maken. Dit is een groot deel van je werk.

'

Werken bij Geriant
Geriant is een bedrijf waar je de tijd hebt voor mensen. Je hebt met zo veel verschillende mensen te maken. Het hulpverleningstraject is bij Geriant veel langer dan in het ziekenhuis. Je hebt gewoon meer tijd voor mensen. Je moet echt in lange termijn denken.

Geriant zoekt nog meer nieuwe casemanagers! Om ons team te versterken, zou ik graag iemand zien die oudere mensen écht leuk vindt en die z’n hoofd boven het mijnenveld durft uit te steken! En iemand die goed kan plannen en goed overzicht kan behouden.

Herken jij jezelf hierin en mocht je interesse hebben om te werken bij Geriant na het lezen van mijn verhaal? Dan kun je hier meer informatie vinden over de vacatures die open staan:

Activiteitenbegeleider - flexibel

​Met jouw creativiteit en enthousiasme organiseer je iedere dag een naar zinvolle activiteit voor onze cliënten. Tijdens de activiteiten observeer je het gedrag van ze en deel je met je collega’s wat iemand nog kan en hoe hij of zij functioneert in d

Lees verder

Regiomanager West-Friesland

Geriant is in beweging! Omdat de voormalig manager binnen de organisatie een andere functie heeft aanvaard, zijn wij op zoek naar een nieuwe regiomanager.

Lees verder

Casemanager dementie

Voel jij je thuis in een functie waarbij je niet over maar mét mensen spreekt? Bij een werkgever die aandacht heeft voor jou als professional en als persoon? Wacht dan niet langer en grijp die kans om te komen werken bij één van de ambulante teams va

Lees verder

Specialist ouderengeneeskunde |

Geen dag is hetzelfde als specialist ouderengeneeskunde bij Geriant. De ene dag staat in het teken van het stellen van een diagnose en het evalueren van de ingezette zorg. De volgende dag bied je bij een cliënt thuis een crisissituatie het hoofd. Daa

Lees verder

Specialist ouderengeneeskunde | Het beste van 2 werelden

Het beste van 2 werelden! Geriant en Woonzorggroep Samen bieden jou een unieke kans.

Lees verder

Goed werkgeversschap

Onze cliënten staan op de eerste plek, maar onze medewerkers volgen hen op de voet. Geriant wil voor medewerkers allereerst een betrouwbare organisatie zijn waar de arbeidsvoorwaarden solide zijn geregeld. We ontwikkelen beleid dat is gericht op het vinden van de juiste 'match' tussen de talenten en ambities van medewerkers enerzijds en dat wat de organisatie nodig heeft om verder te komen in haar ontwikkeling anderzijds.

 

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer