Mijn hart ligt écht bij de ouderen

Leestijd:

De reden dat ik in de zorg werk heeft niets te maken met het verzorgen zelf, maar omdat mijn hart bij deze doelgroep ligt. Ouderen hebben een heel leven achter zich, en bevinden zich nu meestal in een kwetsbaar stuk van hun leven. Dat maakt deze doelgroep zo interessant voor mij. Mijn hart ligt echt bij de ouderen!

De reden dat ik in de zorg werk heeft niets te maken met het verzorgen zelf, maar omdat mijn hart bij deze doelgroep ligt. Ouderen hebben een heel leven achter zich, en bevinden zich nu meestal in een kwetsbaar stuk van hun leven. Dat maakt deze doelgroep zo interessant voor mij. Mijn hart ligt echt bij de ouderen!

Voordat ik bij Geriant kwam, heb ik als verpleegkundige op verschillende gebieden ervaring opgedaan: binnen de ouderenzorg, maar ook als jeugd en revalidatie verpleegkundige bij verschillende organisaties. Ik werk nu al drie jaar bij dit bedrijf.

Geriant is een bedrijf wat zich richt op hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Met als doel ze zo lang mogelijk thuis laten wonen.

Vrijheid
Ik voel echt liefde voor de kwetsbare ouderen. Als casemanager bij Geriant kan ik mijn creativiteit kwijt als verpleegkundige en geeft de organisatie mij ook het gevoel van vrijheid. De bezoeken aan cliënten stem je samen met de cliënt, familieleden of andere naasten af en je deelt je eigen agenda in. Hierdoor heb je niet het gevoel continue te hoeven racen van cliënt naar cliënt.

Doordat je de tijd kan nemen voor de cliënt en familie bouw je een band met ze op en leer je niet alleen de kwetsbare ouderen kennen, maar ook het unieke levensverhaal wat zich verborgen houdt achter het gezicht. Natuurlijk heb ik ook onverwachte drukke dagen, maar als verpleegkundige hou ik ook van de onverwachte gebeurtenissen en crisissituaties die het vak casemanager met zich meebrengt.


De flexibiliteit en vrijheid die je bij Geriant krijgt ervaar ik echt als een voordeel, geen avond- en nachtdiensten meer en niet om 5 uur de wekker om op 7 uur op mijn werk te zijn. De kantoortijden bij Geriant bevallen mij prima en als ik een keer een afspraak moet verzetten, dan zorg ik dat ik hem inhaal op een ander tijdstip!

Bij Geriant leer ik elke dag door de verschillende achtergronden van cliënten, familiesystemen en de hulpverlening rondom het systeem. Iets wat mij elke dag weer opnieuw gemotiveerd raakt om te werken als casemanager. Ik merk dat ik als verpleegkundige sinds ik werkzaam ben bij Geriant anders ben gaan kijken naar een cliënt: Een cliënt is meer dan alleen een cliënt.

Werken bij Geriant
Mijn meeste dagen beginnen op kantoor, waar ik mijn mails even doorkijk. Je plant meestal 3 tot 4 cliënt contacten op een dag. Dat kan uiteenlopen van een bezoek met een cliënt naar de dagbesteding, een voorlichting geven aan een groep over de ziekte dementie, tot aan een duo-intake.

Het allerbelangrijkste vind ik om mee te bewegen in de wensen van de cliënt. En hoe mooi is het dan, als je de cliënt al een langere tijd kent, je precies weet wat de wensen zijn en je zo kan inspelen op de zorgvraag die nodig is en ook bij de cliënt passend is.

Maar het werk bestaat niet alleen maar uit huisbezoeken en kletsen met de cliënt. De graad ligt echt wel hoger dan dat. Je moet veel rapportages met precisie kunnen schrijven, contact opnemen met andere partijen (zoals gemeenten, mantelzorgers, artsen) en ook complexe problemen zien op te lossen, intern en extern. Veel uitdagingen die je tegen zal komen zullen zeker niet alleen tijdens de huisbezoeken verschijnen.

Als casemanager werk je altijd in een team samen, maar doe je de cliënt contacten vaak solistisch. Het team waar ik mee samen werk kan ik ten alle tijden bellen voor hulp, advies of feedback. Ook als het nodig is kan je de specialist ouderengeneeskundige mee vragen of een collega casemanager. Deze samenwerking geeft mij veel vertrouwen in het werk als casemanager en hierdoor blijf ik groeien in het vak.

Om ons team echt bij elkaar te houden hebben we elke donderdag casuïstiek bespreking en hebben we zo nu en dan een activiteit of een borrel met elkaar. Jaarlijks organiseert een team van Geriant de ‘Geriant-jaardag’ dit is een mooie gelegenheid om ook andere werknemers van Geriant te spreken. De sfeer binnen ons team is open en gezellig en we zijn altijd in voor een grap!

Gaat jouw hart ook sneller kloppen en heb je een glimlach op je gezicht na het lezen van mijn verhaal, dan weet ik geen betere werkgever dan Geriant. Mocht je interesse hebben, dan kun je hier meer informatie vinden over de vacatures die open staan.

Regiomanager West-Friesland

Geriant is in beweging! Omdat de voormalig manager binnen de organisatie een andere functie heeft aanvaard, zijn wij op zoek naar een nieuwe regiomanager.

Lees verder

Casemanager dementie

Voel jij je thuis in een functie waarbij je niet over maar mét mensen spreekt? Bij een werkgever die aandacht heeft voor jou als professional en als persoon? Wacht dan niet langer en grijp die kans om te komen werken bij één van de ambulante teams va

Lees verder

Specialist ouderengeneeskunde |

Geen dag is hetzelfde als specialist ouderengeneeskunde bij Geriant. De ene dag staat in het teken van het stellen van een diagnose en het evalueren van de ingezette zorg. De volgende dag bied je bij een cliënt thuis een crisissituatie het hoofd. Daa

Lees verder

Specialist ouderengeneeskunde | Het beste van 2 werelden

Het beste van 2 werelden! Geriant en Woonzorggroep Samen bieden jou een unieke kans.

Lees verder

Kwaliteitsadviseur

Mensen met dementie zo lang mogelijk thuis laten wonen, op de manier waarop zij dat willen en met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven – tenzij dit echt niet langer mogelijk is -, dat is ons motto. Bij Geriant werken zo’n 180 medewerkers die elk

Lees verder

Goed werkgeversschap

Onze cliënten staan op de eerste plek, maar onze medewerkers volgen hen op de voet. Geriant wil voor medewerkers allereerst een betrouwbare organisatie zijn waar de arbeidsvoorwaarden solide zijn geregeld. We ontwikkelen beleid dat is gericht op het vinden van de juiste 'match' tussen de talenten en ambities van medewerkers enerzijds en dat wat de organisatie nodig heeft om verder te komen in haar ontwikkeling anderzijds.

 

Over Geriant

Geriant geeft op vernieuwende wijze vorm en inhoud aan de hulpverlening bij dementie. De hulp richt zich op zowel de thuiswonende mensen met dementie als op de familieleden of andere naasten. Wij begeleiden het gehele proces. Van diagnose tot aan de eventuele opname in een verpleeghuis.

Lees meer