Parkinson boksen tijden de Geriant Jaardag!

Tijdens de Geriant Jaardag maakten alle collega’s van Geriant kennis met Parkinson-boksen.

Een kennismaking met Parkinson-boksen onder leiding van Jorina Baars en onze collega Danique de Klein. Jorina, met meerdere Nederlandse, Europese en wereldtitels op haar naam, geeft in het dagelijks leven samen met Danique lessen Parkinson – boksen.

Boksen wordt beschouwd als een ideale trainingsmethode voor mensen met Parkinson, omdat het uitvoeren van meerdere taken tegelijkertijd voor hen vaak lastig is. Bij boksen moet je constant letten op je tegenstander, je balans behouden en soms zelfs voor- of achteruit bewegen, terwijl je de opgegeven oefeningen uitvoert. Deze trainingsvorm stimuleert de hersenen om neurotransmitters aan te maken die de coördinatie van bewegingen verbeteren.

Boksen werkt als medicijn bij Parkinson

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat boksen de symptomen van Parkinson meer vermindert dan andere sporten en de progressie van de ziekte vertraagt. Dit komt doordat boksen fysiek de meest veeleisende training is. Daarnaast is sporten voor iedereen goed. Het bevordert niet alleen flexibiliteit, maar is ook goed voor je uithoudingsvermogen en spierkracht.