Voor en door professionals: de handboeken van Geriant.

Onderzoek naar de oorzaak van cognitieve klachten, aandacht voor het dagelijks leven en actieve begeleiding door de casemanager. Het staat in dienst van goede dementiezorg.

En staat beschreven in de handboeken van Geriant. Deze handboeken zijn bij Geriant via deze link te bestellen.

Filter artikelen

ABOARD Cohort – een nationaal initiatief voor Alzheimeronderzoek

Het ABOARD Cohort is een landelijke studie met als doel om meer inzicht te krijgen in het verloop van gezonde veroudering tot en met het ziekteproces van alzheimer. Om te werken naar een toekomst waar we Alzheimer vroeg kunnen herkennen en stoppen voordat dementie start. Daarvoor is onderzoek nodig.

Lees verder

Een kijkje nemen in de belevingswereld van iemand met beginnende dementie

De periode voorafgaand aan de diagnose wordt gekenmerkt door ‘het niet pluis gevoel’. De persoon merkt zelf, maar vaker nog de omgeving, dat er iets niet klopt maar denkt niet gelijk aan dementie. Vergeetachtig, in herhaling vallen en kleine veranderingen in het gedrag. In dit stadium is er vaak sprake van onbegrip voor de persoon met beginnende dementie. Het is lastig voor te stellen hoe de naaste met dementie de wereld beleeft. Geriant introduceert de Virtual Reality bril om ondersteuning te bieden aan mantelzorgers om het gedrag van hun naasten met dementie beter te leren begrijpen. Wat gaat er om in het hoofd van de naaste met dementie? Wat denkt hij of zij? Hierdoor wordt de draagkracht vergroot en kan de mantelzorger betere begeleiding bieden aan de persoon met beginnende dementie.

Lees verder

Huijsman vertrekt als bestuurder van Geriant

Na vijf jaar zal prof.dr. Robbert Huijsman per 1 januari 2024 vertrekken bij Geriant, een unieke organisatie in Noord-Holland Noord voor multidisciplinaire dementiezorg thuis. Het door Huijsman ontwikkelde meerjarenbeleidsplan 2023-2028 is breed gewaardeerd en onlangs goedgekeurd door de Raad van Toezicht. Geriant is daarmee klaar voor een toekomst vol uitdagingen. De invoering van het meerjarenplan vergt hernieuwde energie en daarom draagt Huijsman het vaandel over per 1 januari 2024.

Lees verder

Geriant geeft handboek Casemanagement bij dementie opnieuw uit

Het in 2011 verschenen Handboek Casemanagement bij dementie is herzien en opnieuw uitgegeven. Het Handboek Casemanagement bij dementie is specifiek geschreven voor (beginnende) casemanagers dementie bij Geriant. De dagelijkse praktijk van de casemanager staat centraal. Het boekje is ook interessant voor iedereen die belangstelling heeft voor casemanagement, zoals Geriant het in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld. Het handboek sluit aan op het eerder bij Geriant verschenen Handboek Ziektediagnostiek dementie en het Handboek Zorgdiagnostiek dementie.

Lees verder

Maak kennis met het consultatieteam Geriant kliniek

Werk je met mensen met dementie en loop je vast in de begeleiding door het gedrag van je cliënt? Schakel dan de hulp in van het consultatieteam van de Geriant kliniek. Het consultatieteam ondersteunt zorgmedewerkers en behandelaren van zorginstellingen die tijdens de begeleiding van mensen met dementie geen mogelijkheden meer zien en daardoor de kwaliteit van zorg voor de cliënt niet kunnen waarborgen.

Lees verder

Samen maken we Alkmaar dementievriendelijk

Met de subsidie sociaal domein – dementievriendelijke gemeente Alkmaar, zet de gemeente Alkmaar in op verbinding tussen zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers én vrijwilligers- en welzijnswerk. Vanuit Geriant verzorgen we scholing en advies om ons steentje bij te dragen aan dit mooie initiatief.

Lees verder