Wegwijzerdementie.nl biedt houvast in de zoektocht naar informatie

Mensen met dementie en hun naasten kunnen met talloze vragen zitten, zoals: 'wat staat mij te wachten?', 'wat moet ik allemaal regelen?' en 'welke hulp is er mogelijk en waar vind ik die?'.

Wegwijzerdementie.nl, een initiatief van Netwerk Dementie Noord Holland Noord, biedt houvast in de zoektocht naar deze informatie. De website geeft naast inhoudelijke informatie over dementie, ook inzicht in het complete hulpaanbod in alle 18 gemeenten waar het netwerk actief is. Dat gebeurt onder andere via een handig landkaartje, waardoor iemand in één oogopslag ziet welke hulp er beschikbaar is in de omgeving.

‘Die combinatie maakt de website uniek in Noord-Holland, en voor zover wij weten zelfs in Nederland’, zegt coördinator Anneke Wienema in een persbericht op 22 september 2020.

Wat Geriant voor iemand met dementie en diens naasten kan betekenen, wordt uitgebreid beschreven op de website.

Bekijk bijvoorbeeld deze pagina van Geriant Noord-Kennemerland Noord.

Benieuwd naar Geriant op de landkaart? Klik dan hier

Filter artikelen

Koffieochtenden goed voor 205 kopjes koffie

Ik zag het in eerste instantie niet zitten, een koffieochtend, in plaats van de jaardag met een ervaren spreker of een theatergezelschap met het toneelstuk “Dag mama”. Ik zag zijn twijfels in rook opgaan toen na de eerste uitnodiging aan de cliënten in de regio West-Friesland, er zich binnen twee dagen 51 mensen hadden aangemeld. De koffieochtend werd al snel een koffieochtend én koffiemiddag met in totaal 89 aanmeldingen! Er volgden nog drie koffieochtenden, namelijk één in Den Helder, één in Heerhugowaard en één op Texel. In totaal bezochten 205 mantelzorgers/cliënten de koffieochtenden.

Lees verder

Voorzitterswissel bij Raad van Toezicht

Per 1 juni heeft de Raad van Toezicht van Geriant een nieuwe voorzitter. Petra van Dam, tot eind vorig jaar bestuursvoorzitter van Amsta te Amsterdam, volgt Adriaan Jansen op die afgelopen acht jaar RvT-voorzitter was.

Lees verder

Meld je nu aan voor de basiscursus omgaan met dementie

Geriant organiseert basiscursus omgaan met dementie. In de basiscursus omgaan met dementie behandelen we de basiskennis van dementie. De basiscursus bestaat uit drie lessen. In deze lessen zal er veel worden behandeld. Van de vormen van dementie tot het omgaan met gedragsveranderingen. Er is naast kennisoverdracht ook veel ruimte voor het delen van eigen ervaringen en het bespreken van casussen.

Lees verder

Specialist Ouderengeneeskunde Boudewijn Freriks bij voorstelling The Father

Vanavond is bij Cinema Oostereiland in Hoorn een speciale voorstelling van The Father. Onze Specialist Ouderengeneeskunde Boudewijn Freriks is dan aanwezig in de filmzaal. Boudewijn geeft na de voorstelling antwoord op vragen van het publiek en deelt zijn kennis over dementie.

Lees verder

Video: Mijn leven met de ziekte van Alzheimer

Een verhaal over vrees, zelfdiscipline, een toekomst die veranderd en een passie die blijft.

Lees verder

Voor en door professionals: de handboeken van Geriant.

Onderzoek naar de oorzaak van cognitieve klachten, aandacht voor het dagelijks leven en actieve begeleiding door de casemanager. Het staat in dienst van goede dementiezorg.

Lees verder