Organisatie

Wij bieden onafhankelijke ondersteuning aan thuiswonende mensen met -een vermoeden van – dementie en hun naasten. Zo intensief als nodig en zo lang als nodig. De behoeften van de cliënt en hun naasten zijn altijd ons uitgangspunt. Daarbij past ook een bepaalde organisatiestructuur.

  • Wij doen ons werk in zorgvuldige afstemming met alle betrokkenen, waaronder huisartsen, ziekenhuizen en welzijns- en zorgorganisaties.
  • Wij bieden diagnostiek, behandeling, begeleiding, advies en scholing.
  • Wij hebben vier ambulante teams die de hulpverlening bij mensen thuis voor hun rekening nemen. Daarbinnen werken verschillende soorten dementie experts samen om de best mogelijke hulp te bieden. Geriant heeft artsen, casemanagers, psychologen en verpleegkundig specialisten in dienst.
  • Wij verzorgen in de Geriant kliniek (een afdeling van zestien bedden) psychisch onderzoek en behandeling van mensen met dementie. Onze ambulante teams en de Geriant kliniek werken nauw met elkaar samen.

Werkgebied

Geriant werkt in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland. Wij hebben vestigingen in Den Helder, Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn. Onze dienstverlening strekt zich uit over de gemeenten Alkmaar, Bergen, Den Helder, Dijk en Waard, Drechterland, Enkhuizen, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel.

Organisatiestructuur

Geriant telt circa 170 medewerkers. Binnen verschillende disciplines werken zij samen in teams. Onze vier ambulante teams zijn actief in Alkmaar, Heerhugowaard, Den Helder en Hoorn. Daarnaast hebben we de Geriant kliniek in Heerhugowaard. Geriant is een platte organisatie. De lijnen zijn kort en dialoog is vanzelfsprekend is. Op cliëntniveau (tussen professionals) en organisatieniveau (tussen professionals en management) wisselen we informatie en advies uit.

Professioneel statuut

Geriant heeft in een zogenaamd professioneel statuut beschreven hoe de zorg aan cliënten is georganiseerd, hoe deze in de praktijk verloopt, welke hulpverleners daarvoor worden ingezet, wie verantwoordelijk is en hoe er wordt samengewerkt. Kortom, we beschrijven in dit document wat de cliënt of diens vertegenwoordiger van Geriant mag verwachten. Het professioneel statuut wordt opgesteld in samenspraak met de cliëntenraad en ook met enige regelmaat met hen geëvalueerd.

Cliëntenraad

Geriant heeft een cliëntenraad die de collectieve belangen van cliënten behartigt. De cliëntenraad en de directie hebben regelmatig overleg. Ze bespreken bijvoorbeeld plannen voor nieuwe vormen van hulpverlening. 

Raad van Bestuur en Raad van Toezicht

Geriant heeft een eenhoofdige Raad van Bestuur. Mevr. S. Zuidhof is de bestuurder. De bestuurder is bereikbaar via info@geriant.nl.

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de besturing en op de algemene gang van zaken binnen Geriant. De leden van de raad van toezicht zijn:

  • Mevrouw P.M.E. van Dam, voorzitter
  • De heer P. Lips, lid
  • De heer P.D. Meesters, lid
  • De heer H.G. Poortman, lid
  • Mevrouw B. Vulto, lid

De Raad van Toezicht is bereikbaar via rvt@geriant.nl.

Geriant onderschrijft de Governancecode Zorg, waarin de normen met betrekking tot goed bestuur, goed toezicht en adequate verantwoording zijn vastgelegd. Overeenkomstig deze governancecode is een toezichtsvisie en een beleid onkostenvergoeding opgesteld.